Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Yrkeshögskolan i Borås
Logotyp för Borås Stad
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Bli bachelor vid YH

Artikeln publicerades:

Ta chansen och läs till en kandidatexamen efter din YH-examen, säger Anna-Lena Berglund, vice-prefekt vid institutionen i Marknadsföring vid Novia i Finland

Tack vare ett samarbete med finska Novia och danska Business Academy Kolding kan Yrkeshögskolan i Borås nu erbjuda en ett-årig kandidatutbildning till studerande som tagit examen. Möjligheten gäller än så länge de som studerat marknadsföring och IT.

Finska Yrkeshögskolan Novia

Finska Novia var nyligen i Borås för att presentera sitt koncept och ett 25-tal intresserade kom för att lyssna. Man vad är då Novia?

  • Vi är den största svenskspråkiga yrkeshögskolan i Finland, säger Anna-Lena Berglund.

Skolan finns på fyra platser: Vasa, Åbo, Jakobstad och Raseborg, där de två första är huvudorterna. Utbildningar bedrivs främst inom Hälsa, Teknik, Konst & kultur samt företagsekonomi och skolan har omkring 4000 studerande.

I Finland fungerar den eftergymnasiala utbildningen annorlunda än i Sverige. Alla yrkeshögskolor har tre-fyråriga utbildningar och de erbjuder en bachelor-examen (kandidat) på samma villkor som universiteten.

De sista ett två åren blir inte heller här i Finland akademiska. Istället fördjupar man sig än mer i olika former av konkreta projekt och gärna ihop med företag. De studerande får på så sätt ännu större kunskaper om arbetsmarknaden och deras behov samtidigt som man kan specialisera sig mer än vad som är möjligt i en tvåårig utbildning.

Digitalt eller på plats

  • Kom över och prova, säger Anna-Lena Berglund.

Ja, det finns möjlighet att komma över till Finland och vara med på lektioner för att se om det här är en bra lösning. Det går också bra att hoppa på direkt med en ansökan. Är du osäker på vad du ska läsa och vad du behöver komplettera med så är det något du kan ta upp med skola.

  • Vi har alltid möjlighet att validera dina kunskaper, säger Anna-Lena Berglund. På det sättet vet vi vad du behöver läsa för att få din bachelor-examen.

Studierna sker digitalt om man så vill, men man är också välkommen över till Finland.

För mer information, prata med

Utbildningsledare
Henrik Koskela, 0734-32 78 76
E-post: Henrik G. Koskela (georg.koskela@boras.se)

Logotyp för Novia
Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2022-10-20] Bli bachelor vid YH

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol