Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Yrkeshögskolan i Borås
Logotyp för Borås Stad
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Möt våra alumni

Utbildningen Systemutvecklare började höstterminen 2019 och våren 2021 lämnade den första studerande-kullen skolan.

Under utbildningen har de studerande varvat teori med praktiska moment i skolan och LIA (Lärande i arbete) ute i arbetslivet för att få en bra teoretisk grund kompletterat med praktiska kunskaper för att snabbt komma i gång i arbetslivet.

Lucas Wiseby

Möt Lucas Wiseby på Maksimer AB

Yrke: Systemutvecklare
Tog examen 2021

Varför började du studera Systemutvecklare .NET?

-- Jag letade länge efter en väg ifrån mitt arbete inom industriell tillverkning. Jag hade haft intresset av programmering och IT en längre tid och valde att ta steget att påbörja en ny karriär. När jag hittade denna utbildning så var det ingen tvekan om att detta var rätt val för mig.

Vad tyckte du var mest värdefullt för dig med utbildningen?

-- Det viktigaste för mig var att få tid att fokusera på just utveckling och programmering och att dessutom vara omgiven av likasinnade där vi kunde ta del av varandras kunskaper och tankar. Utbildningen kunde dessutom peka på de ämnen som efterfrågas på arbetsmarknaden, och tillsammans med duktiga lärare från arbetslivet kunde man få hjälp och vägledning.

Hur väl överensstämmer det du har lärt under utbildningen med det du gör på ditt arbete?

-- Utbildningen har hög relevans med vad som efterfrågas på arbetsmarknaden, och jag får nytta av allt jag lärde mig under de två åren på Borås Yrkeshögskola. Givetvis tillkommer det en hel del när man kommer till en ny arbetsplats, men utbildningen gav mig alla grundstenar som jag kunde bygga vidare på.

Vad är ditt råd till de som funderar på att söka till utbildningen?

-- Arbeta tillsammans! Det finns inget viktigare än att fungera bra i ett team när det kommer till att bygga mjukvara. Med bra kommunikation och relationer till sina kollegor lär man sig bättre, bygger bra lösningar och löser uppgifter på det bästa sättet, dessutom kommer man ha hur kul som helst tillsammans.

Logotyp för LinkedIn

Yrkesroller

De studerandes kompetens täcker ett brett fält av yrkesroller. De är utbildade till specialister inom systemutveckling där problemlösning och programmering är kärnan i deras kompetens.


Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Möt våra alumni

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Meny, ikon

Möt våra alumni