Borås Stads logotype
Kulturhuset

Kulturhusets entré. I förgrunden Carl Fredrik Reuterswärds skulptur Var rädd om jorden

Kulturhuset i Borås

Innehåll
Kulturhuset är vackert beläget vid Bäckängsgymnasiet och Gustaf Adolfskyrkan, och alla förenas de av P A Halls terass. I Kulturhuset ryms Stadsbiblioteketöppnas i nytt fönster», Konstmuseetöppnas i nytt fönster» och Stadsteatern»länk till annan webbplats samt Kulturkontoretöppnas i nytt fönster» med Kulturchef och en kombination av administrativ och producerande personal. I Kulturhuset genomförs också olika arrangemang, som Måndagar på Kulturhusetöppnas i nytt fönster» (tidigare Tisdagar)och Kulturnattenöppnas i nytt fönster». I Kulturhuset anordnas även mindre utställningar med Utblick I Kulturhuset har också Kulturnämnden de flesta av sina sammanträden.

Vill du veta mer om öppettider och annan information? Klicka här»


Historik

Den 10 dec 1975 invigdes Kulturhuset i Borås. Idéen till en gemensam byggnad uppstod redan i slutet av femtiotalet. Av ekonomiska skäl dröjde det till 1970 innan beslut om ett byggande togs. Arkitekten bakom är Roland Gandvik, dåvarande stadsarkitekt i Borås. 25 november 2011 nyinvigdes Kulturhuset efter en omfattande renovering. Läs mer»

Foto: Kaneos Media

Biljettkassa och informationsdisk
I Kulturhusets reception, belägen precis till vänster innanför huvudentrén, kan du köpa biljetter, få svar på frågor, besöka museishopen med mera. Tel: 033-35 35 05 Öppettider»

Shopen
Besök gärna vår museishop som ligger i anslutning till Kulturhusets reception. Vi har designade varor med lokal anknytning. Här finns något för både barn och vuxna. Öppettiderna följer receptionens.

Utblick - utställningsplats
Utblick är den nyaste utställningsplatsen som etablerats i anslutning till Kulturhuset. Du hittar den utanför huvudentrén, där ett antal skärmar finns uppsatta där olika bilder förevisas.


Entréutställningar - ny utställningsplats
Inne i huset anordnas även Entréutställningar, som produceras av externa aktörer och väljs ut av Kulturkontoret och Stadsbiblioteket. Vilka som får ställa ut i entrén
bestäms av ett programråd inom Kulturförvaltningen.

Café
Kulturhusets café Utbult Borneby & Co. erbjuder en bistro- och cafémeny med blandat innehåll samt ett gott italienskt kaffe. Här kan du fika, äta eller beställa mat i samband med teaterföreställning. Du kan även få hjälp med arrangemang för avhämtning, fikaservice, partybrickor, bufféer, mat vid olika sammankomster, smårgåstårtor och bakverk. Här finns även fullständiga rättigheter. Läs mer»


Hyra lokal?
Du vet väl att du kan hyra lokal i Kulturhuset? Klicka häröppnas i nytt fönster för mer information.

Senast uppdaterad: 2016-06-04 12.41

Kontakt
Kulturförvaltningen
033-35 76 76
kultur@boras.se

Besöksadress
Kulturhuset
P A Halls terrass 2

Postadress
Kulturförvaltningen
Kulturkontoret
501 80 Borås

In English-banner
Banner med tillgänglighetslogotyp
Mer information

Infodisk/Biljettkassans öppettider:

1 juni - 31 augusti Måndag-Fredag 9-16
Lördag 11-16
Söndag 12-16
Nationaldagen 6 juni stängt.
Midsommarafton och Midsommardagen stängt.

1 september - 31 maj
Måndag-Onsdag 9-19
Torsdag 9-20
Fredag 9-19
Lördag 11-18
Söndag 11-16

OBS!
Vissa avvikelser
förekommer under storhelger och klämdagar. Kontakta receptionen för info.

Telefon
033-35 35 35

 

Tfn 033-35 70 00     e-post boras.stad@boras.se     Postadress Borås Stad 501 80 Borås

Om webbplatsen >>               RSS>>