Borås Stads logotype

Borås Kulturskola

Foto: Sofia Axelsson, Borås Tidning

 Borås Kulturskola erbjuder 7 konstnärliga ämnen: Musik, Teater, Dans, Bild, Textil, Cirkus och Ord. Inom dessa ryms ett 30-tal ämnen och ännu fler kurser. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser genom länkarna till vänster.

 

 

Ansök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från den 23 maj

Vi hoppas att du vill anmäla dig på någon av våra kurser! Från och med den 23 maj är vår sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster öppen för ansökan till våra kurser. Ansök senast 10 juni för störst chans att få börja. Efter detta datum kommer vi att börja ta in elever inför höstterminen 2016. Antagning sker även löpande i mån av plats. Vi vill göra er uppmärksamma på att vi på några av våra instrument/ämnen just nu har kö. Observera att barn i Kulåret har störst chans att få börja på ett av våra ämnen i de fall man anger fyra alternativ.

 

Detta händer i maj!

Vårkonsert Stråk och Gitarr 19 maj Kl 18.00 Gustav Adolfs Församlingshem

 

Teaterfestivalen 2016!

Sagateatern, Borås

Fri entré

 

PROGRAM:

Fredag 20 maj
18.00 - Soffan
Soffan är en annorlunda berättelse som kanske inte slutar som du tror. Från 7 år.

Lördag 21 maj
10.00 - Den olydiga ballongen
Tre flickor i sexårsåldern köper en varsin ballong. Ballongerna är precis som de flesta sexåringar, glada, blyga, olydiga, trotsiga och busiga. Pjäsen bygger på Gunnel Lindes bok med samma namn och musiken har sjungits in av Alice Babs

11.30 - Soffan
Soffan är en annorlunda berättelse som kanske inte slutar som du tror. Från 7 år

12.30 - Etyder ur Mycket väsen för ingenting
Vi visar några korta stycken ur Shakespeares pjäs. Fövecklingar och missuppfattningar löser sig till slut, tack och lov! Från 12 år.

13.50 - Svamlet
Hamlet är prins och hans far kungen är död. Hamlets farbror har gift sig med hans mamma och tagit över tronen. Gamle kungen visar sig som vålnad och ber Hamlet om hämnd på Hamlets farbror som mördat kungen. Kommer någon att dö? Får Hamlet hämnd? Från 12 år.

14.50 - Klassen full
Om en klass i slutet av år 6. Alla har sina roller i klassen. Om hur svårt det kan vara att bryta sina roller. Att våra vara den man är och stå för det. Från 10 år.

 

 

walking on air dansföreställning

 

 

 

 

Borås Kulturskola i sociala medier

Året på Borås Kulturskola fylls till stor del av undervisning, men sen måste man få visa upp allt nytt man lärt sig och varit med om. Följ oss på Instagram @boras_kulturskola #boraskulturskola och på Facebook för att hänga med i vad som händer på skolan!

Senast uppdaterad: 2016-05-17

Kontakt

Borås Kulturskola
Tfn: 033-35 76 48
Kulturskolan@boras.se

Besöksadress
Södra Kyrkogatan 36

Postadress
Borås Kulturskola
Södra Kyrkogatan 36
503 34 Borås

Kontaktperson
Webbredaktör
Lisa Pegoraro

Mer information

Följ @boras_kulturskola på Instagram.

Tfn 033-35 70 00     e-post boras.stad@boras.se     Postadress Borås Stad 501 80 Borås

Om webbplatsen >>               RSS>>