Drömmen om Norrby
Drömmen om Norrby

Drömmen om Norrby

Välkommen till utställningen som är en del av arbetet med samma namn, "Drömmen om Norrby”. Arbetet innebär en utveckling av Norrby som norrbyborna tillsammans med Borås Stad, Bostäder i Borås, föreningsliv och näringsliv arbetar med.

Om Drömmen om Norrby

Vill du som bor på Norrby vara med?

Inom kort startar fem arbetsgrupper som ska jobba med att förverkliga ”Drömmen om Norrby”. Grupperna kommer att träffas kontinuerligt under en längre period. Grupperna får pengar från Borås Stad för att snabbt kunna påbörja de förändringar man vill göra utifrån den plan som tagits fram.

Om fotoutställningen

Fotografen Mats Alfredssons personliga porträtt premiärvisas i samband med Norrbydagen. Du kan se bilderna utanför Norrbyhuset mellan den 26 augusti och 5 september. Norrbydagen äger rum den 27 augusti.

Vissa delar av utställningen kan du också se utanför Kulturhuset mellan den 5 september och 3 oktober.

Några bilder kommer också finnas tillgängliga på Norrbyhuset fram till årsskiftet.

Mer om fotoutställningen

Inspiratörer som tror på sitt Norrby

Dorsa, Baseer, Angelica, Biko, Iliana, Juhani, Suuad och Abdirahman har i den här fotutställningen delat med sig av sina berättelser och drömmar om Norrby, i det stora och i det lilla. Det är personliga möten som i text och bild visar den kraft som finns i oss människor. Bilderna är tagna på platser i Norrby där de tycker om att vara.

Dator

"Jag älskar att bo på Norrby"

Dorsa Rahimi har redan blivit en av Norrbys allra starkaste röster, inte minst när det gäller att göra livet bättre för barn och ungdomar.

Dorsa Rahimi

Barn leker i en sandlåda

"Jag vill att Norrby ska vara en trygg plats för alla"

Juhani Reinikainen lämnade hemlandet Finland som 19-åring för att jobba inom textilindustrin i Borås. I dag är han pensionär och aktiv i föreningslivet på Norrby.

Juhani Reinikainen

Barn leker i en sandlåda

”Jag vill göra Norrby till en självklar knutpunkt”

Han är den där sympatiska killen ”next door” som vet hur man får människor att engagera sig och som vill göra Norrby till en knutpunkt för både handel och företagsamhet.

Baseer Qayoumi

studentmössor

”Jag tror på människors egen inneboende kraft och styrka”

Ett brinnande intresse för dans har tagit Angelica Persson till såväl Stockholm som New York innan hon för två år sedan landade på Norrby, för kärlekens skull.

Angelica Persson

Tecknade skolbyggnader mot en mörkblå bakgrund

”Jag drömmer om ett grönare Norrby”

Ileana Keizer är floristen, sömmerskan och möbelsnickaren som flyttade till Norrby från Rumänien. Och som driver upp grönsaker och blommor från egna frön på en odlingslott strax utanför porten.

Ileana Keizer

studentmössor

”Det finns hopp och goda krafter på Norrby”

Fotboll är inte bara en sport, det är en drivkraft som kan förändra såväl människor som samhälle. För Norrby har fotbollen blivit en viktig del av självkänslan, menar Bicko Makinda, som själv har en bakgrund som elitspelare.

Bicko Makinda

studentmössor

”Norrby ska bli det mest attraktiva området i Borås”

Abdirahman Jama är en engagerad entreprenör och Norrbybo som tar vara på kompetens genom att matcha unga och långtidsarbetslösa med jobb. Han ser gärna möjligheter i utmaningar.

Abdirahman Jama

Dator

”Jag drömmer om ett jämställt Norrby”

Slump och styrka förde Suaad Jama Mohammed till just Norrby, där hon i dag är en omtyckt och engagerad fritidsledare som brinner för allas lika värde. För att förändra måste man börja med de unga, menar hon.

Suaad Jama Mohammed