Meny

Meny

Byttorpskolan

En mångkulturell skola i en trivsam miljö

Byttorpskolan är ”skolan mitt i byn” som ligger i ett område med närhet till sjön Kolbränningen, naturen, stora lekplatser, några minuter från centrum med äventyr på Navet, Stadsparksbadet och massa kultur.

Byttorpskolan

Byttorpskolan är ”skolan mitt i byn” som ligger i ett område med närhet till sjön Kolbränningen, naturen, stora lekplatser, några minuter från centrum med äventyr på Navet, Stadsparksbadet och massa kultur.

Vår duktiga pedagogiskt utbildade personal tar hand om barnen från tidig morgon till sen eftermiddag. Vi kan erbjuda en trivsam miljö och en stor skolgård med konstgräsplan där bara barnens fantasi sätter gränserna. Vi kan också erbjuda ett bemannat bibliotek som vi har ett mycket gott samarbete med.

Vi är en skola med öppna dörrar dit alla är välkomna, där alla accepteras precis som de är. Vi som arbetar på skolan trivs bra och vi månar om varandra vilket smittar av sig på våra elever. Byttorpskolan är en skola där alla ska känna sig trygga, där alla ska ges möjligheter att få kompisar och ständigt utvecklas till att möta världen som väntar.

Vi är skolan som tar in världen i klassrummet och klassrummet ut i världen!

Nytt självservicesystem! Dexter byts ut för förskolor och fritidshem

Hösten 2017 byter förskolor och fritidshem IT-system från Dexter till ett nytt system för Självservice. Den del av Dexter som rör förskola och fritidshem stängs ner den 22 maj 2017. Det nya systemet för självservice öppnar för vårdnadshavarna omkring augusti-september. Under mellanperioden kommer e-tjänsten Självservice på boras.se att stänga ner och vårdnadshavare kommer att hänvisas direkt till placeringssamordnare. I det nya systemet ska vårdnadshavare registrera kontaktuppgifter, inkomst, familjeförhållanden och scheman. Erbjudande om plats i förskola eller fritidshem kommer att gå ut från systemet till vårdnadshavare via e-post. Vårdnadshavare måste använda systemet för att kunna acceptera plats. Det kommer fortfarande gå att få hjälp av placeringssamordnare för de som behöver det. Längre fram i vår kommer mer information om bytet till det nya systemet för Självservice.

20 000 kr i stipendier för att odla

Byttorpskolan har fått 20 000 kr från Sparbanksstiftelsen. Dessa pengar kommer att användas till att odlingar på skolan. Miljögruppen har redan kommit igång med sitt arbete. Ni kan se våra pallkragar på lilla skolgården. Alla årskurser har fått var sin pallkrage. Vi ser framemot att följa våra odlingar.

Årets flerspråkiga skola 2014-2015

Genom att ständigt förbättra och ta små steg famåt lyckas ni skapa en trygg och utvecklande miljö för flerspråkiga elever.

Fritids förlagd på annan skola

Vid vissa tillfällen på året samarbetar våra fritidshem inom Norrbyområdet, detta gäller vid utvecklings- och klämdagar. Vid dessa tillfällen kan det hända att fritidsverksamheten är förlagd på annat ställe, detta gäller följande dagar:

26 maj, då bedrivs fritids på Hestra Midgårdskolan.
5 juni, då bedrivs fritids på Byttorpskolan
15 – 16 augusti, då bedrivs fritids på Särlaskolan

 Skolan börjar igen…

Höstterminen är från och med måndagen den 21 augusti och till och med onsdagen den 20 december.

 Månadsbrev Maj Juni 2017PDF

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-08 09.54
Senast ändrad: 2017-06-20 08.00

Dela sidan: Byttorpskolan

g q n C

Flerspråkig skola
Vi har lyckats skapa en trygg och utvecklande miljö för flerspråkiga elever.

Grön flagg
Vi är nu stolta ägare av Grön flagg som är ett bevis på vårt miljöarbete. Vill du läsa mer om vårt miljöarbete, besök vår blogg Gröna Byttorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

u

Besök oss

Besöksadress:
Vindelgatan 4

p

Kontakt