Meny

Meny

Byttorpskolan

En mångkulturell skola i en trivsam miljö

Byttorpskolan är ”skolan mitt i byn” som ligger i ett område med närhet till sjön Kolbränningen, naturen, stora lekplatser, några minuter från centrum med äventyr på Navet, Stadsparksbadet och massa kultur.

Byttorpskolan

Byttorpskolan är ”skolan mitt i byn” som ligger i ett område med närhet till sjön Kolbränningen, naturen, stora lekplatser, några minuter från centrum med äventyr på Navet, Stadsparksbadet och massa kultur.

Vår duktiga pedagogiskt utbildade personal tar hand om barnen från tidig morgon till sen eftermiddag. Vi kan erbjuda en trivsam miljö och en stor skolgård med konstgräsplan där bara barnens fantasi sätter gränserna. Vi kan också erbjuda ett bemannat bibliotek som vi har ett mycket gott samarbete med.

Vi är en skola med öppna dörrar dit alla är välkomna, där alla accepteras precis som de är. Vi som arbetar på skolan trivs bra och vi månar om varandra vilket smittar av sig på våra elever. Byttorpskolan är en skola där alla ska känna sig trygga, där alla ska ges möjligheter att få kompisar och ständigt utvecklas till att möta världen som väntar.

Vi är skolan som tar in världen i klassrummet och klassrummet ut i världen!

Årets flerspråkiga skola 2014-2015

Genom att ständigt förbättra och ta små steg famåt lyckas ni skapa en trygg och utvecklande miljö för flerspråkiga elever.

Motivering

Skolans verksamhet kännetecknas av en strävan efter förnyelse och ständiga förbättringar utifrån de givna förutsättningar de har. Skolan arbetar systematiskt för att utveckla rutiner kring mottagning av nyanlända elever tex. har de intergration i ordinarie klass. Skolan har arbetat fram mottagningsplaner.

Modersmålsundervisningen erbjuds aktivt till alla elever som är berättigade till det. Skolan följer upp elevens kunskapsutveckling i modersmålet. Modersmålslärarna känner sig välkomna och får bra undervisningslokaler.

Skolan strävar efter att förbättra rutiner kring studiehandledning på modersmålet. Skolan har utvecklat rutiner kring planering och utvärdering av studiehandledningen.

Ett interkulturellt förhållningssätt/perspektiv genomsyrar hela verksamheten så klart.

 

Månadsbrev Maj Juni 2017PDF

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-08 09.54
Senast ändrad: 2017-05-18 21.06

Dela sidan: Byttorpskolan

g q n C

Flerspråkig skola
Vi har lyckats skapa en trygg och utvecklande miljö för flerspråkiga elever.

Grön flagg
Vi är nu stolta ägare av Grön flagg som är ett bevis på vårt miljöarbete. Vill du läsa mer om vårt miljöarbete, besök vår blogg Gröna Byttorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

u

Besök oss

Besöksadress:
Vindelgatan 4

p

Kontakt