Referensnummer: 24:2024:017 | Sista ansökningsdag: 2024-02-23 | Förvaltning: Grundskoleförvaltningen

Ekonom

Vi söker dig som är en utbildad och målinriktad ekonom och som vill arbeta med stöttning och utveckling av vårt ekonomiarbete.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Grundskoleförvaltningens kärnverksamhet är utbildning inom grundskolan, anpassad grundskola samt fritidshemsverksamhet. Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 46 kommunala grundskolor och två grundsärskolor med 12 400 elever och 2800 medarbetare. I den här rollen tillhör du Grundskoleförvaltningens avdelning för Ekonomi men som ekonom kommer du samarbeta med många chefer, specialister och andra medarbetare inom hela förvaltningen.

Inom ekonomifunktionen ingår även ansvar för förvaltningens lokalplanering, IT-samordning och systemansvar för de administrativa verksamhetssystemen.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss har du varierande arbetsuppgifter med stort eget ansvar. Vår verksamhet omfattar ca 13 000 elever och har en kostnadsomslutning på 1,9 MDR.

Som ekonom hos oss ansvarar du för analys, uppföljning och budget inom ditt ansvarsområde. Du kommer arbeta med budgetering, redovisning, bokslut och fakturahantering. Du trivs med att vägleda chefer och har ett coachande, proaktivt förhållningssätt. I tjänsten ingår såväl löpande arbetsuppgifter som mindre och lite större projekt. I nära samarbete med förvaltningens övriga ekonomer utvecklar du våra ekonomiprocesser och samverkar även med Borås Stads centrala ekonomifunktion.

Du som söker

Du har högskoleexamen inom ekonomi alternativ YH inom redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomistyrning och/eller redovisning inom offentlig sektor. Du har god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är noggrann. Då tjänsten innebär många kontaktytor och ett nära samarbete med många medarbetare inom förvaltningen krävs det att du har en positiv och prestigelös inställning. Har du även tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom skolverksamhet samt erfarenhet av ekonomisystemet Agresso ser vi det som meriterande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Peter Skoglund, Rekryterande chef
E-post: peter.sk.skoglund@boras.se
Telefon: 033-353758

Hitesh Vithlani, Facklig företrädare
Telefon: 033-353789

Lär mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-02-23.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Sök jobbet:
Informationssäkerhetsspecialist

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Sök jobbet:
Samordnare till Barnahus Älvsborg

Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom ledning, utveckling och administration

Hos oss arbetar närmare 500 chefer och det finns flera olika jobb inom verksamhetsutveckling och administration.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol