Referensnummer: 30:2024:026 | Sista ansökningsdag: 2024-04-19 | Förvaltning: Sociala omsorgsförvaltningen

Arbetskonsulent

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Din nästa arbetsplats

Daglig verksamhet / Biståndsbedömd sysselsättning tillhör Sociala omsorgsförvaltningen som bedriver verksamhet för personer med funktionsnedsättning, socialpsykiatri och ansvarar för verksamheten av hälso- och sjukvård inom området. Som en fackförvaltning har vi en unik möjlighet att arbeta med gemensamma mål för området, helhetsperspektiv och nytänkande.

Målet med verksamheten är att få den enskilde att växa och våga ta nya steg i sin egen utveckling utifrån sina egna förutsättningar.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänstgöring måndag till fredag 40 timmar per vecka. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som arbetskonsulent ansvarar du självständigt för ett antal deltagare med någon form av funktionsnedsättning inom LSS eller SoL, som behöver stöd för att komma ut i arbetsliknande sysselsättning. Du gör bedömningar och kartläggningar samt lotsar deltagarna till rätt verksamhet inom Borås Stad eller till den öppna arbetsmarknaden. Du har ansvar för dokumentation, genomförandeplaner och är ett stöd för deltagarna och handledarna på arbetsplatserna. I tjänsten ingår även samverkan med andra aktörer kring deltagarna. Du ingår i ett arbetslag med andra arbetskonsulenter och en stödpedagog.

Du som söker

Vi letar efter dig som vill vara med om ett spännande, utmanande och utvecklande arbete. Du behöver vara initiativstagande, kunna arbeta självständigt och också ha lätt för att samarbeta. Erfarenhet av arbete med personer som har funktionsnedsättning är ett krav. Eftersom du ibland kommer arbeta tillsammans med deltagare i olika miljöer, behöver du ha en god fysik. Du ska ha en adekvat högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Dokumentation är en del av arbetet och därför är ett krav att du har god kunskap och erfarenhet av att dokumentera. B-körkort krävs. Utbildning inom Supported Employment är meriterande. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Margareta Grönbäck, Rekryterande chef
E-post: margareta.gronback@boras.se
Telefon: 033-35 34 75

Christina Ivarsson, Samordnare
Telefon: 070-455 12 48

Borås Stads växel, Facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Läs här om dina förmåner som anställd.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-19.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Barnsekreterare familjehemsplacerade barn

Sista ansökningsdag: 2024-04-26

Sök jobbet:
Modersmålslärare i rumänska på CFL

Sista ansökningsdag: 2024-04-17

Sök jobbet:
Skolsköterska på Dalsjöskolan 7-9

Sista ansökningsdag: 2024-04-24

Om att arbeta i Borås Stad

En man i varselkläder som kör en vält över en grusplan.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom socialt arbete

Här är du en viktig person för boråsaren och du möter människor i alla åldrar. Du arbetar inom socialtjänsten eller med funktionshinderverksamhet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol