Referensnummer: 14:2024:006 | Sista ansökningsdag: 2024-04-28 | Förvaltning: Servicekontoret

Lönekonsulter till löneservice

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare. Omkring 350 personer arbetar på Servicekontoret. På Borås Stads hemsida kan du läsa mer om vår förvaltning.

Din nästa arbetsplats

Vi söker nu två lönekonsulter till Löneservice, som är en av enheterna på avdelningen Personal- och löneservice. Löneservice hanterar kvalificerad löneadministration för förvaltningarna i Borås Stad och flera av Borås Stads bolag. Förutom att sköta den administrativa delen av bland annat anställningsavtal och löneunderlag, fungerar också enheten som support för personal- och lönesystemet Heroma. Vi administrerar över 12 500 löner varje månad för hela Borås Stads koncern. Börjar du hos oss hamnar du i ett arbetslag med mycket kompetens, god serviceförmåga och hjälpsamhet. Vi lära av varandra och värnar kollegialt lärande och strävar efter att utveckla oss.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet består av löneadministrativa uppgifter såsom registrering av anställningar samt kontroll, bearbetning och registrering av löneunderlag. Som lönekonsult kommer du också att ge support till chefer och handläggare i hela Borås Stad inom dessa frågor. Du kommer även att utbilda chefer i lön- och personalsystemet Heroma. Du kommer att arbeta såväl självständigt med egna uppdrag som i grupp. Du arbetar tillsammans med dina kollegor aktivt med att vidareutveckla verksamhetens arbetssätt och att effektivisera lönehanteringen.

Du som söker

För att passa för tjänsten förutsätter vi att du har:

·En eftergymnasial utbildning inom löneadministration (eller annan vidareutbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande).

·Vidare har du dokumenterad erfarenhet av löneadministrativt arbete de två senaste åren.

·Goda IT-kunskaper (Office programmet/löne/PA-system)

·God serviceförmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt

Vi ser att det är mycket meriterande ifall du som söker har:

·Kunskap och flerårig erfarenhet av arbete i Heroma

·Vana av att utbilda chefer och handläggare i löneadministration

·Jobbat inom offentlig förvaltning och har kunskap om Allmänna bestämmelser och de huvudöverenskommelser som anger ramarna för vårt arbete.

Du som söker bör vara mån om att ge god service, sitta i support och se till att vi uppnår målet för vår verksamhet "rätt lön i rätt tid". Vi ser gärna att du lockas av att kontinuerligt lära nytt och utvecklas med en verksamhet som har ständigt förändrade behov och förutsättningar. Du har ett gott bemötande och tycker om att kommunicera med andra och vara pedagogisk mot våra kunder/beställare. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anki Bohman, Rekryterande chef
E-post: anki.boman@boras.se
Telefon: 033-357135

Daniel Cavrak, Facklig företrädare Vision
Telefon: 033-357000

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-28.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Barnsekreterare familjehemsplacerade barn

Sista ansökningsdag: 2024-04-26

Sök jobbet:
Modersmålslärare i rumänska på CFL

Sista ansökningsdag: 2024-04-17

Sök jobbet:
Skolsköterska på Dalsjöskolan 7-9

Sista ansökningsdag: 2024-04-24

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom ledning, utveckling och administration

Hos oss arbetar närmare 500 chefer och det finns flera olika jobb inom verksamhetsutveckling och administration.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol