Referensnummer: 26:2024:011 | Sista ansökningsdag: 2024-04-26 | Förvaltning: Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Barnsekreterare familjehemsplacerade barn

Vi söker en engagerad barnsekreterare till Familjehemscentrum, en viktig del av Borås Stads satsning på familjehemsplacerade barn. Vi arbetar helhjärtat för att erbjuda trygghet och stabilitet för våra barn och familjer.

Din nästa arbetsplats

Du kommer att ingå i en stabil arbetsgrupp där erfarenhet finns och ny energi välkomnas. Vi värnar om ömsesidigt stöd och utvecklar kontinuerligt våra arbetssätt genom kvalitetssäkring, utbildning och utveckling. Vi arbetar aktivt för att öka antalet egna familjehem och har en tydlig arbetsplan för fokus- och utvecklingsfrågor. Familjehemscentrum består av 9 barnsekreterare, 14 familjehemssekreterare, 1 pedagog, 2 metodhandledare och 2 enhetschefer. Vi utvecklar våra arbetssätt och kommer bland annat att gå utbildningen Signs of Safety som sedan ska implementeras under 2024. Borås Stad är också deltagare i Yrkesresan vilket ger dig introduktionsutbildning och vidareutbildning. Handledning sker regelbundet med extern handledare.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som barnhandläggare är du spindeln i nätet som knyter ihop samarbetet mellan familjehem, biologiska föräldrar, skola och andra involverade parter. Du ansvarar för utredningsarbete, uppföljningar och säkerställer kontinuerlig dokumentation i vårt verksamhetssystem Viva. Vidare har du ett nära samarbete med ansvarig familjehemssekreterare i varje ärende.

Du som söker

För att bli vår nästa kollega behöver du ha en socionomexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av handläggning inom socialtjänsten samt är duktig på dokumentation. Erfarenhet av familjehemsarbete är meriterande liksom utbildningar i BBIC och MI. Som person är du flexibel och välkomnar förändringar med en positiv inställning. Du trivs med struktur och har förmågan att arbeta metodiskt och organiserat, samtidigt som du effektivt prioriterar dina arbetsuppgifter. Ditt samarbete i team är både produktivt och bidrar till en positiv arbetsmiljö. Att skapa och underhålla långsiktiga relationer är en naturlig del av din personlighet. Kvalitet och goda resultat är viktigt för dig och du är medveten om vikten av noggrann dokumentation. B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mia Blom, Rekryterande chef
E-post: mia.blom@boras.se
Telefon: 0734327921

Liselotte Book, Facklig företrädare för SSR
Telefon: 0768883715

Catarina Andersson, Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768883846

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-26.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Barnsekreterare familjehemsplacerade barn

Sista ansökningsdag: 2024-04-26

Sök jobbet:
Modersmålslärare i rumänska på CFL

Sista ansökningsdag: 2024-04-17

Sök jobbet:
Skolsköterska på Dalsjöskolan 7-9

Sista ansökningsdag: 2024-04-24

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom socialt arbete

Här är du en viktig person för boråsaren och du möter människor i alla åldrar. Du arbetar inom socialtjänsten eller med funktionshinderverksamhet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol