Referensnummer: 24:2024:055 | Sista ansökningsdag: 2024-04-17 | Förvaltning: Grundskoleförvaltningen

Rektor på Sandaredskolan

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Sandaredskolan är en F-6 skola med tillhörande fritidshem som ligger centralt i Sandared med en väldigt stor och inbjudande utemiljö. På skolan går ca 430 elever och personalen är organiserad i arbetslag. Sandaredskolan är en personlig och professionell skola med ca 55 medarbetare och ett välfungerande elevhälsoteam. I organisationen ingår även en skoladministratör och en biträdande rektor.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 12 augusti eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som rektor har du det övergripande ansvaret för skolan. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lag/förordning och övriga styrdokument. Du har resultatansvar för personal, ekonomi, elevhälsoarbete, arbetsmiljöfrågor och verksamhetsutveckling. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet. Som rektor i Borås Stad vill vi att du arbetar med processledning och att du bygger starka relationer i nära samverkan med din personal, i synnerhet med skolans utvecklingsgrupp och elevhälsoteam - allt för att öka elevernas måluppfyllelse och välmående samt stärka skolans egen förmåga att utvecklas.

Du är en tydlig chef och närvarande ledare, som vet vikten av att frigöra medarbetares kapacitet och att arbeta tillsammans. Du är underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med andra chefer och rektorer samt verksamhetsutvecklare. Du har även tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR.

Du som söker

Du har pedagogisk lärarutbildning och dokumenterad arbetslivserfarenhet som chef och ledare. Vi ser gärna att du har påbörjad eller genomförd rektorsutbildning samt har erfarenhet av att leda pedagoger, elevhälsoteam och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. Har du tidigare jobbat som rektor i större organisationer/skolor är det meriterande.

Som person är du handlingskraftig, självgående, engagerad och har gott omdöme. Som en naturlig ledare har du lätt att motivera andra och drivs av att utveckla både individer och verksamheter. Du utövar ett trovärdigt ledarskap med förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål. Genom din förmåga att lyssna, återkoppla och vara närvarande odlar du en tillitsfull kultur.

Vi ser även att du har ett strategiskt och ekonomiskt tänk och att du tar initiativ och uppnår resultat. Vi ser det som självklart att du har en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Du är administrativt och digitalt skicklig samt uttrycker dig väl i tal och skrift.  

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Bosse Leskinen, Sveriges Skolledare
Telefon: 033-357996

Håkan Anving, Rekryterande chef
E-post: hakan.anving@boras.se
Telefon: 033-353521

Anna Wikman, Sveriges Skolledare
Telefon: 0768-888646

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-17.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Barnsekreterare familjehemsplacerade barn

Sista ansökningsdag: 2024-04-26

Sök jobbet:
Modersmålslärare i rumänska på CFL

Sista ansökningsdag: 2024-04-17

Sök jobbet:
Skolsköterska på Dalsjöskolan 7-9

Sista ansökningsdag: 2024-04-24

Om att arbeta i Borås Stad

Två förskollärare och tre barn på väg över ett övergångsställe.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom utbildning och elevhälsa

Här finns jobb från förskola till vuxenutbildning. Det är viktiga yrken för att forma framtidens Borås. Inom skolans värld finns även yrken inom hälsoområdet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol