Referensnummer: 26:2024:012 | Sista ansökningsdag: 2024-04-21 | Förvaltning: Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Socialsekretarare till Relationsvåldsenheten

Blir en del av oss! Vi erbjuder stöd till personer och familjer i socialt utsatta situationer genom förebyggande insatser, utredningar och biståndsbedömda åtgärder. På Individ- och familjeomsorgsförvaltningen arbetar vi nära individen och familjen, med fokus på deras behov och genom tidiga insatser i öppen vård och närmiljön. På vår Relationsvåldsenhet möter vi vuxna över 18 år som har varit våldsutsatta, och vi erbjuder råd, stöd och skydd. Tillsammans med oss får du vara en del av ett engagerat team som gör verklig skillnad i samhället och möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt.

Din nästa arbetsplats

Relationsvåldsenheten inklusive MIKA mottagningen och Mottagningen för våldsprevention ligger centralt i Borås stad. Relationsvåldsenheten består av 9 medarbetare och är en del av Individ och Familjeomsorgsförvaltningen. Enheten möter vuxna våldsutsatta personer, personer som har sex mot ersättning samt våldsutövare.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta utifrån socialtjänstlagen med målsättningen att hjälpa människor till att leva fritt från våld samt ge dem möjlighet att bearbeta tidigare upplevelser av våld. Arbetet består av att utreda behov av stöd och skydd samt följa upp personens situation och behov och att utföra stödsamtal. Så som det är organiserat idag på Relationsvåldsenheten så kommer denna tjänst innefatta arbetet med våldsutsatta.

Du som söker

Vi söker dig som är examinerad socionom eller har liknande beteendevetenskaplig högskoleutbildning. Du har kunskap om hur kommunal organisation styrs samt kunskaper inom socialrätt. Det är viktigt att du har breda kunskaper inom våld och våldsprevention. Tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänst och/eller kurativa uppdrag krävs för att kunna hantera uppdraget. Det är meriterande om du har en grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Utöver det är det viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och har uppnått en personlig mognad samt att du har förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du har intresse och förmåga att på egen hand söka och ta till dig ny relevant kunskap inom området och du är bra på att arbeta i team. Det är naturligt för dig att utgå från ett barnperspektiv i ditt arbete och du har en vana av att samverka för barn och vuxnas bästa. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du innehar körkort.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Birgitta Harberg, Rekryterande chef
E-post: birgitta.harberg@boras.se
Telefon: 033-353559

Maximilian Malteby, Skyddsombud Vision
Telefon: 0768888628

Katarina Fingalsson, Förste socialsekreterare
Telefon: 0734328292

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-21.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Barnsekreterare familjehemsplacerade barn

Sista ansökningsdag: 2024-04-26

Sök jobbet:
Modersmålslärare i rumänska på CFL

Sista ansökningsdag: 2024-04-17

Sök jobbet:
Skolsköterska på Dalsjöskolan 7-9

Sista ansökningsdag: 2024-04-24

Om att arbeta i Borås Stad

Tre lantmätare ute i naturen.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom socialt arbete

Här är du en viktig person för boråsaren och du möter människor i alla åldrar. Du arbetar inom socialtjänsten eller med funktionshinderverksamhet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol