Referensnummer: 22:2024:012 | Sista ansökningsdag: 2024-04-21 | Förvaltning: Kulturförvaltningen

Vikarierande pianolärare, Borås kulturskola

Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?

Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Borås Kulturskola = Framtidens Kulturskola. Kulturskolan, som bedrivit verksamhet i 80 år, finns i nya och fräscha lokaler i Simonsland, centralt beläget i Borås stad och erbjuder kurser i musik, dans, teater, bild, film, textil och cirkus. Verksamhet bedrivs också på våra utbudspunkter Hässlehuset (Hässleholmen) och Musikens hus (i Fristad.) Kulturskolan finns till för kommunens unga och spelar en speciellt viktig roll i barn och ungas fritid.

Kulturskolan har ca 2 400 ämneskurselever, bedriver kulturskoleverksamhet vid åtta grundskolefilialer i kommunen, erbjuder öppen verksamhet vid kommunens mötesplatser och har uppdragsverksamhet i förskola, grundskola, särskola samt gymnasieskola. Kulturskolan har en stor utåtriktad verksamhet med över 200 föreställningar per år. Hos oss arbetar drygt 54 lärare och administrativ personal för att ge unga en meningsfull fritid.

Välkommen till vår webbplats boraskulturskola.se för mer information om vår verksamhet.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde 13 augusti eller enligt överenskommelse, vikariat fram till 24-12-20 med eventuell förlängning våren 2025.

Dina arbetsuppgifter

Nu har du möjlighet att söka ett spännande och varierande vikariat som pianolärare hos oss på Borås Kulturskola, då en av våra ordinarie lärare går på föräldraledighet.

Du kommer att undervisa elever i piano på olika nivåer från nybörjare till gymnasieelever, både enskilt och i grupp. Uppdraget innefattar även pianoundervisning av gymnasieelever som går på estetiska programmet. I tjänsten ingår även tid för ackompanjemang av instrumentalelever vid planerade konserter. Tillsammans med kollega möter du varje vecka barn genom vårt "Kulår", som är en ettårig prova på kurs som erbjuds till alla elever i årskurs 1 i kommunen.

Kulturskolan huserar i nya lokaler sedan hösten 2018 och har väl anpassade undervisningsrum för både gruppundervisning samt mindre grupper/enskild undervisning. Du ansvarar för att organisera och leda undervisningen inom dina områden och tillsammans med kollegor planera och genomföra konserter och projekt. Du kommer att ingå i ett ämneslag med gott samarbetsklimat, där man har roligt tillsammans. Här finns höga ambitioner och en vilja att bedriva en meningsfull verksamhet för kommunens barn och unga på deras fria tid.

Tillträde - 13 augusti eller enligt överenskommelse, vikariat på 100% fram till 24-12-20 med eventuell förlängning våren 2025.

Du som söker

Vi välkomnar dig som brinner för barn och ungas utveckling och som vill vara med och bidra till att vår Kulturskola förblir en viktig plats för kommunens invånare.

Du har musiklärarutbildning, gärna med lärarlegitimation, eller annan adekvat högskoleutbildning som är lämplig för tjänsten och erfarenhet av att arbeta inom Kulturskola eller liknande verksamhet. Meriterande är erfarenhet av pianoundervisning i grupp.

Våra förväntningar på dig som person är att du har god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och har hög personlig mognad. Du har vana att planera och genomföra lektioner och är van att initiera och driva projekt.

Kulturell medvetenhet och självständighet är andra egenskaper som vi värderar högt. Viktigt för oss är också att du har förmågan att skapa goda relationer med kollegor och våra elever/föräldrar.

B-körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Markus Wik, Rekryterande chef
E-post: markus.wik@boras.se
Telefon: 033-357643, 0768687643

John Nilsson, Facklig representant för Sveriges Lärare
Telefon: 076 - 630 63 53, 076 - 630 63 53

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.

Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-21.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Hemtjänstkoordinator till Fristad

Sista ansökningsdag: 2024-04-14

Sök jobbet:
Socialsekretarare till Relationsvåldsenheten

Sista ansökningsdag: 2024-04-21

Sök jobbet:
Skolsköterska till Bäckängsgymnasiet

Sista ansökningsdag: 2024-04-28

Om att arbeta i Borås Stad

Kvinna som plockar fram medicin ur ett skåp

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom kultur och fritid

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol