Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bygglov och anmälan

Är du företagare och ska söka bygglov i Borås? I menyn finns information som hjälper dig om du ska bygga nytt, förändra eller installera. Vi guidar dig genom hela bygglovsprocessen, från anmälan till slutbesked. Du får även information om allt annat du behöver veta när du ska bygga, riva eller förändra.

Sök bygglov digitalt

För att se ett ärende från ditt företag loggar du in med ditt privata Bankid eller e-legitimation. Du som loggar in blir då kontaktperson eller företagsombud för företagets ärende. Det är företaget som registreras som sökande.

Du kan också logga in i e-tjänsten med ditt kundnummer. Det får du genom att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

När nya handlingar tas emot eller beslutet fattats skickas bekräftelsen till din myndighetsbrevlåda, till exempel Kivra eller Minmyndighetspost. Den skickas till alla personer som är anslutna till ärendet via mejl.

Kontrollansvarig och vill nyttja e-tjänsten?

Om du inte hittar ditt ärende i e-tjänsten, kontakta våra bygglovsadministratörer med ditt personnummer för att registreras som kontrollansvarig i ärendet. Det går att vara fler som är anslutna till ärendet och det går också att byta person under ärendets gång.

Behöver jag bygglov?
Ta reda på om det du tänkt göra kräver bygglov eller anmälan, och vilka regler som gäller för just din fastighet.

Illustration dator byggnad

Ansök om bygglov eller anmäl byggåtgärd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Gå direkt in i vår e-tjänst för att söka bygglov, marklov, rivningslov, förhandsbesked eller gör en anmälan för byggåtgärder.

puff pågående byggärende

Jag har ett pågående ärende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här kan du följa ditt ärende, komplettera dina handlingar, hämta beslut, kontakta din handläggare och se noteringar om vad som hänt i ärendet.

Illustration två personer byggnad

Lämna synpunkter som granne
Du får som granne hem ett brev när du har möjlighet att lämna synpunkter om en ansökan till ett byggprojekt. För att kommunen ska ta hänsyn till synpunkterna måste svaret komma in under en viss tidsperiod. Sista datum framgår av brevet.

illustration brev

Ritningar, dokument och kartor
För att göra det enkelt för dig har vi samlat information om de ritningar och handlingar som du kan behöva lämna in när du söker bygglov eller gör en anmälan.

puff avgifter

Avgifter för bygglov och anmälan
Vi har samlat alla gällande taxor och avgifter på ett ställe så att du enkelt kan se vad ditt bygglov eller anmälan kan komma att kosta.

Hus och person

Öppettider och besöksadress

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bygglov och anmälan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender