Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bygglov och anmälan

Är du företagare och ska söka bygglov i Borås? I menyn finns information som hjälper dig om du ska bygga nytt, förändra eller installera. Vi guidar dig genom hela bygglovsprocessen, från anmälan till slutbesked. Du får även information om allt annat du behöver veta när du ska bygga, riva eller förändra.

Sök bygglov digitalt

För att se ett ärende från ditt företag loggar du in med ditt privata Bankid eller e-legitimation. Du som loggar in blir då kontaktperson eller företagsombud för företagets ärende. Det är företaget som registreras som sökande.

Du kan också logga in i e-tjänsten med ditt kundnummer. Det får du genom att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

När nya handlingar tas emot eller beslutet fattats skickas bekräftelsen till din myndighetsbrevlåda, till exempel Kivra eller Minmyndighetspost. Den skickas till alla personer som är anslutna till ärendet via mejl.

Kontrollansvarig och vill nyttja e-tjänsten?

Om du inte hittar ditt ärende i e-tjänsten, kontakta våra bygglovsadministratörer med ditt personnummer för att registreras som kontrollansvarig i ärendet. Det går att vara fler som är anslutna till ärendet och det går också att byta person under ärendets gång.

Tänk på

Om du skickar in dina handlingar digitalt, måste du spara varje enskild handling i en separat fil. Den måste även vara vänd åt rätt håll (som ett liggande dokument). Spara inte alla handlingar i en och samma fil, då blir handläggningstiden längre.

Du vet väl att vi har ett öppet arkiv?

Över en kvarts miljon handlingar finns öppet i vår e-tjänst för dig att ladda ner eller beställa enkelt och snabbt. Letar du efter en ritning kan du se om du hittar den i vårt arkiv. Du kommer enklast dit via självservice nedanför.

Annars är du såklart alltid välkommen att kontakta vår kundmottagning. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan.

Behöver jag söka bygglov?
Beroende på vad eller var du ska bygga kan du behöva göra en ansökan eller anmälan. Vi listar vanliga byggåtgärder och förklarar om de behöver bygglov eller inte.

Illustration dator byggnad

Jag vill göra en ansökan eller anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För att göra det så enkelt som möjligt för dig att söka bygglov eller göra en anmälan har vi samlat hela processen och guidar dig genom den steg för steg.

puff pågående byggärende

Jag har ett pågående ärende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om du har ett pågående byggärende kan du följa det i vår e-tjänst. Här kan du också komplettera ditt ärende vid behov.

Illustration två personer byggnad

Jag vill lämna åsikt som granne
Ibland har du som granne möjlighet att tycka till om en planerad byggnation. Det gör du genom vår e-tjänst för grannehörande.

illustration brev

Ritningar och handlingar
För att göra det enkelt för dig har vi samlat information om de ritningar och handlingar som du kan behöva lämna in när du söker lov eller gör en anmälan.

puff avgifter

Avgifter för lov och anmälan
Vi har samlat alla gällande taxor och avgifter på ett ställe så att du enkelt kan se vad ditt bygglov kommer att kosta.

Hus och person

Öppettider och besöksadress

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bygglov och anmälan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender