Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stad Logotyp, till startsidan

Idrottsutbildningar

Sven Eriksonsgymnasiet har sedan många år varit en skola där elever kunnat kombinera idrottsutövande med sina gymnasiestudier. På skolan går idag nära en tredjedel av våra elever en utbildning där idrotten schemaläggs dagtid. Fördelarna är att få flera träningstillfällen under veckan och att professionella instruktörer planerar för din idrottsliga utveckling.

Inför höstterminen 2011 skärptes kraven för de skolor som vill erbjuda möjligheten att kombinera en idrottslig satsning med en bra gymnasieutbildning. Namnet på utbildningarna är Nationella Idrottsutbildningar (NIU). Sven Eriksonsgymnasiet har svarat upp till dessa krav och kan stolt erbjuda Nationell Idrottsutbildning i elva idrotter. Det gör oss till en av de skolor med flest idrottsutbildningar i landet.
En NIU-elev satsar på sin idrott för att nå högt nationellt. Förutom Nationella Idrottsutbildningar (NIU) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder vi också Lokala Idrottsutbildningar (LIU) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dig som idrottar på en hög lokal nivå.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Idrottsutbildningar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol