Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stad Logotyp, till startsidan

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Idrottsutbildningar

Sven Eriksonsgymnasiet har sedan många år varit en skola där elever kunnat kombinera idrottsutövande med sina gymnasiestudier. På skolan går idag nära en tredjedel av våra elever en utbildning där idrotten schemaläggs dagtid. Fördelarna är att få flera träningstillfällen under veckan och att professionella instruktörer planerar för din idrottsliga utveckling.

Inför höstterminen 2011 skärptes kraven för de skolor som vill erbjuda möjligheten att kombinera en idrottslig satsning med en bra gymnasieutbildning. Namnet på utbildningarna är Nationella Idrottsutbildningar (NIU). Sven Eriksonsgymnasiet har svarat upp till dessa krav och kan stolt erbjuda Nationell Idrottsutbildning i elva idrotter. Det gör oss till en av de skolor med flest idrottsutbildningar i landet.
En NIU-elev satsar på sin idrott för att nå högt nationellt. Förutom Nationella Idrottsutbildningar (NIU) erbjuder vi också Lokala Idrottsutbildningar (LIU) för dig som idrottar på en hög lokal nivå.

För NIU gäller att dina IV-kurser och en del av din fördjupning, totalt 400 p viks för din idrott. Du schemaläggs skoltid tre pass i veckan för träning med instruktör. För LIU gäller att dina IV-kurser om 200 poäng viks för din idrott. Du schemaläggs två pass i veckan för träning med instruktör.

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Idrottsutbildningar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol