Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

E-tjänster för elever som börjar årskurs 1

På Borås Stads självservice kan du som vårdnadshavare logga in med hjälp av Bank-ID och där hittar du alla e-tjänster på ett och samma ställe.

Det är viktigt att du gör detta redan vid skolstarten eftersom det påverkar elevens möjlighet att till exempel få sina undervisningsböcker, digitala verktyg eller specialkost. Observera att e-tjänsterna ska signeras av en vårdnadshavare.

När du har loggat in i en e-tjänst hittar du alla dina ärenden under Mina sidor. Under Mina sidor kan du ange dina kontaktuppgifter så fylls de i automatiskt i respektive e-tjänst.

E-tjänsterna gäller endast de elever som börjar årskurs 1 samt de elever som vill läsa modersmål eller ska ansöka om skolbusskort. Eleverna kommer att få skriftlig information med sig hem någon av de första skoldagarna.

Har du inget Bank-ID? Det skaffar du enkelt via din internetbank. Vänd dig till din bank för att få hjälp.

Följande e-tjänster ska fyllas i vid skolstart:

Modersmål

Om eleven ska läsa modersmål behöver du fylla i ny ansökan varje läsår. Det innebär att elever i årskurs 2 och årskurs 3 som tidigare haft modersmålsundervisning också ska ansöka för fortsatta studier. Elever över 18 år kan ansöka själva.

Följande e-tjänst ska fyllas i varje läsår:

Ansökan till modersmålsundervisning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolbusskort

Skolbusskort för resor mellan hemmet och skolan ges till dig som bor i Borås Stad och/eller studerar på en gymnasieskola i Borås kommun. Endast du som ansöker om ett kort kan få ett skolbusskort. För att få ett skolbusskort gäller att du inte har fyllt 20 år och att du inte har inackorderingstillägg.

Du behöver fylla i en ny ansökan varje läsår. Du som ska börja ditt första år i gymnasiet ansöker senast 31 juli. Du som ska börja år 2, 3 och 4 ansöker senast 12 juni.

Läs mer om skolbusskort.

Följande e-tjänst ska fyllas i varje läsår:

Du som har minst 6 kilometer från bostaden till närmaste hållplats kan ansöka om anslutningsbidrag. Om du inte har tillgång till bussförbindelse kan du ansöka om kontantersättning.

Läs mer om villkor och hur du ansöker om resebidrag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: E-tjänster för elever som börjar årskurs 1

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender