Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Gymnasieskola

Borås kommunala gymnasieskolor Almåsgymnasiet, Bäckängsgymnasiet, Sven Eriksonsgymnasiet och Viskastrandsgymnasiet erbjuder ett stort utbud av nationella gymnasieprogram med olika inriktningar och profiler. På skolorna erbjuds också gymnasieskolans Introduktionsprogram (IM) för dig som inte har uppnått behörighet till nationella program. På gymnasiesärskolan förbereds eleverna under fyra år för vuxenlivet, såväl inom arbete som boende och fritid.

tangetnbord

Frågor om ditt gymnasieval?
På vår hemsida om gymnasieval hittar du ansökningswebben (Dexter), viktiga datum, en guide till hur du gör din ansökan, frågor och svar samt en massa annat.
Läs mer om gymnasievallänk till annan webbplats

Entreprenörskap på Almåsgymnasiet

E-tjänster för elever som börjar åk 1
Borås Stads gymnasieskolor har börjat övergå från pappersblanketter till e-tjänster. Du som vårdnadshavare kan logga in med hjälp av Bank-ID på Borås Stads självservice där du hittar alla e-tjänster på ett och samma ställe.
Ta mig till E-tjänsterna

Entreprenörskap på Almåsgymnasiet

För dig som ska välja gymnasieprogram
För att du som blivande gymnasist ska kunna hitta den utbildning som passar dig bäst och för att svara på frågor om ditt gymnasieval, har vi byggt webbplatsen Gymnsiewebben.
Ta mig till gymnasiewebbenlänk till annan webbplats

Entreprenörskap på Almåsgymnasiet

Om du ska gå ett introduktionsprogram
På vår sida om introduktionsprogrammen hittar du information om Programinriktat val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion, kontaktuppgifter med mera.
Läs mer om introduktionsprogrammen

Entreprenörskap på Almåsgymnasiet

Skolbusskort
Skolbusskort för bussresor ges till dig som bor i Borås Stad och/eller studerar på en gymnasieskola i Borås kommun. Endast du som ansöker om ett kort kan få det.
Läs mer om Skolbusskort

Entreprenörskap på Almåsgymnasiet

IST Administration ersätter Dexter i gymnasieskolan
Nu använder gymnasieskolan IST Administration istället för Dexter. IST Administration används bland annat för att anmäla frånvaro av elever. Du som är vårdnadshavare loggar in med Bank-id.
Ta mig till IST Administration

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Gymnasieskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol