Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Starta och driva företag

När du ska starta och driva ett företag så finns det mycket som du behöver veta och ha koll på. Därför har vi samlat information till dig här så att det ska bli enklare att få svar på dina frågor och för att se dina möjligheter med att starta och driva ett företag.

Rådgivning för nyföretagare

Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, är välkommen till Drivhuset på kostnadsfri rådgivning. Hitta mer information på deras hemsida eller mejla till boras@drivhuset.se.

Till Drivhusets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se

På verksamt.se finns hjälp med att planera och när du ska starta ditt företag. Det är ett samarbete mellan Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket för att göra det enklare för dig om du ska starta eller vidareutveckla ditt företag.

Till Verksamts hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skulptur gjord i bokstäver formad som en sittande person

Textile Fashion Center

I Textile Fashion Center finns möjligheten att göra verklighet av dina idéer och utveckla ditt företag. Du kan exempelvis få hjälp med att utforma din affärsidé eller utveckla en befintlig produkt. Detta med hjälp av någon av de tio verksamheter som arbetar med näringslivsutveckling och har kontor i Textile Fashion Center på Skaraborgsvägen 3, Borås.

Till Textile Fashion Centers hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Almi

Om du behöver stöd eller rådgivning när du ska starta eller vidareutveckla företaget så hjälper Almi dig. De arbetar även med lån och hjälper dig utifrån dina förutsättningar.

Till Almis hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Connect Sverige, Region Väst

Är du entreprenör och vill skapa tillväxt i ditt företag? Med Connect får du det stöd just ditt företag behöver för att ta nästa steg.

Till Connect Sveriges hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion

Coompanion Väst är företagsrådgivaren för dig som vill starta företag tillsammans.

Till Coompanion Västs hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drivhuset

Drivhuset är en stiftelse som hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer, helt kostnadsfritt. Det gör de genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö.

Till Drivhusets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås INK

Borås INK erbjuder affärsutvecklingsstöd för entreprenörer med innovativa idéer. Du får en erfaren affärscoach som guidar dig genom resan - från idé till ett marknadsetablerat företag. Med en välbeprövad affärsutvecklingsprocess som grund, ser Borås INK till att du får alla delar på plats i byggandet av ditt hållbara bolag, från idéutveckling och tillväxtplan, till finansiering, teambyggande och rätt nätverk.

Till Borås INKs hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

IUC

Genom IUC erbjuds du industrinära kompetens, energi och kontakter för produktion, innovation och finansiering.

Till IUCs hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Marketplace Borås

Som medlem i Marketplace Borås får du möjlighet att vara med i ett unikt nätverk och bjuds in till inspirerande och affärsutvecklande aktiviteter.

Till Marketplace Borås hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin erbjuder råd och stöd till dig som arbetar inom textil, mode, konfektion och handel kring praktiska frågor i textilbranschen genom konsultation och kompetensförstärkning.

Till Nordiska Textilakademins hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TEKO

Sveriges Textil- och Modeföretag är den gemensamma bransch- och arbetsgivarorganisationen för svenska textil och modeföretag

Till TEKOs hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Starta och driva företag

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En flygbild över Pulsenområdet i Borås.

  Publicerad den

  Tyck till om Pulsenområdet

  Det pulserar i Pulsenområdet! Det ska byggas bostäder, kontor och mötesplatser och inte minst ska den stora gröna Viskans park gå rakt igenom området. Men innan vi sätter spaden i marken vill vi veta ...
 • Skiss över Borås nya torg vid Västerbrogatan. 

  Publicerad den

  Se så fint Borås nya torg kommer bli!

  För tillfället är området vid gamla Postenhuset en byggarbetsplats. Men håll ut, här växer nämligen ett helt nytt torg fram, granne med Viskan, dränkt i härlig kvällssol och med utsikt över den vackra...


 • Publicerad den

  Creative Innovation - ny ansökningsperiod

  Behöver ditt företag en nystart? En energikick för att sätta nya mål? Perfekt, för nu har ansökan till år två av Creative Innovation öppnat.
Ikon: Kalender

Kalender