Jobba inom kultur och fritid

Drivs du av att arbeta för en bättre folkhälsa, med fritids- och friluftsmöjligheter eller föreningsliv? Kanske står det kulturella i fokus för dig; teater, dans, musik, litteratur, konst, film, kulturskola eller debatt. Oavsett vilket, så finns ett stort utbud av yrken inom dessa områden; bland annat kulturskolelärare, bibliotekarie, scenkonsttekniker, fritidsledare, badvärd, simlärare, fritidsutvecklare med mera.

Några yrken inom kultur och fritid

Veronica Olsson, socialsekreterare.

Bibliotekarie

Hos oss arbetar runt 100 personer på biblioteken med allt från utlån av böcker och media, teknikcaféer, bokcirklar, språkcaféer, författarbesök och andra arrangemang.

Veronica Olsson, socialsekreterare.

Fritidsledare

Att vara fritidsledare inom öppen ungdomsverksamhet innebär att du dagligen får träffa många härliga ungdomar och vara med och utveckla dem och deras gåvor.

Veronica Olsson, socialsekreterare.

Enhetschef för bibliotek

Biblioteken är ofta ett "andra vardagsrum" för många boråsare. Som chef på ett bibliotek är du och dina medarbetare med och utvecklar samhället genom verksamheten.

En kvinna framför en vägg med massor av tavlor

Konstpedagog

Att vara konstpedagog innebär att bland annat genom visningar förmedla och berätta om konst till människor och hjälpa barn att utveckla sitt skapande.

Kvinna med långt här framför en bokhylla. 

Receptionist på Kulturhuset

Det bästa med mitt yrke är att möta människor, där varje möte alltid är unikt. Det blir en värme för mig när jag får en nöjd besökare.

Lediga jobb

Just nu finns det 3 lediga jobb inom kultur och fritid.

Sök jobbet:
Maskör

Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Sök jobbet:
Teknisk chef till Borås Stadsteater

Sista ansökningsdag: 2024-03-17

Sök jobbet:
Vikarierande teaterlärare, Borås Kulturskola

Sista ansökningsdag: 2024-03-19

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Trygg anställning

Trygghet i anställningen handlar såklart om ordning och reda i avtal och med löner. Men det handlar också om att vi är en stabil organisation med tydliga rutiner och arbetssätt som fungerar.

Vårdpersonal som fikar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Jobba inom kultur och fritid

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol