Ekonom

Som ekonom i Borås Stad kommer du att vara en av grundpelarna i byggandet av vårt samhälle. I din profession är du ett stöd till chefer och verksamheter. Med din specifika kompetens bidrar du till att pengarna i vår skattefinansierade verksamhet används och hanteras på ett ansvarsfullt sätt, allt för att skapa en så bra och effektiv välfärd som möjligt utifrån de förutsättningar som finns. Du utför ett meningsfullt arbete ”bakom kulisserna”.

Veronica Olsson, socialsekreterare.

Selma Catovic

Innan jag började jobba här tänkte jag att det var trögt och tungrott att jobba i en kommun. Men sen jag började jobba här, så vet jag att det är precis tvärtom.

Ditt jobb och din utveckling

Här kan du läsa om hur du kan utvecklas som anställd i Borås Stad.

Du behöver en högskoleexamen i ekonomi.

En anställning i Borås Stad är en trygg anställning på flera sätt. Du får introduktion, handledning eller mentorskap, stöd från chef och kollegialt lärande som ger förutsättningar för att du ska känna dig trygg i din yrkesutövning. Dessutom finns en stark anställningstrygghet när du arbetar i en kommun.

I Borås Stad ser vi karriär mer som en klätterställning än som en stege och har en positiv inställning till att byta arbete inom kommunen. Om du vill klättra uppåt, nedåt, åt sidan eller stanna kvar och växa spelar ingen roll. Vilken utveckling och vilken karriär du vill göra i Borås Stad kan du själv avgöra. Detta innebär exempelvis att du har möjlighet att:

  • få ökat ansvar i organisationen genom chefsskap
  • kompetensutveckla dig och fördjupa dig inom ramen för din befattning och bli specialist
  • ha berikande sidouppdrag
  • utvidga ditt arbetsområde genom sidledes rörlighet
  • arbeta med utvecklingsfrågor både på ett operativt och strategiskt plan. Uppåt, nedåt, höger eller vänster spelar ingen roll så länge du får den utveckling du känner önskar.

Inom ekonomiområdet finns flera olika tjänster, exempelvis ekonomiadministratör, ekonom på förvaltning eller inom redovisning samt controller. Du kan också arbeta som chef.

Kompetensutveckling sker genom centralt samordnade kurser som yrkes- och verksamhetsnära utbildningar på din arbetsplats.

Samarbete med kollegor och aktörer både inom och utom organisationen är en nyckelfaktor för att vi ska bli så bra som möjligt på vad vi gör. Samarbete och nätverkande innebär lärande, och just lärande är en av de ledstjärnor Borås Stad som arbetsgivare valt att lyfta fram som ett beteende vi vill ska prägla stadens medarbetare.

Du kan påverka på flera olika sätt. Till exempel genom medarbetarsamtal, arbetsplatsträffar och kontinuerlig dialog mellan dig och din chef så skapas möjlighet för dig vara med att utforma ditt arbete. I Borås Stad arbetar vi för något vi kallar ett tillitsbaserat arbetssätt. Det innebär att du som medarbetare får en hög grad av eget ansvar att fatta beslut och utforma ditt område.

Vi förväntar oss att du aktivt bidrar med din kompetens och ditt kunnande för att nå våra mål. Organisationens ledstjärnor – att vara professionella, engagerade och lärande, präglar även ditt yrkesutövande och du agerar alltid inom ramen för vad som styr den verksamhet du arbetar i.

Det yttersta målet är att alla medarbetare i Borås Stad arbetar för att underlätta och förbättra boråsarnas vardag.

Din arbetsplats

Som ekonom kan du arbeta inom hela Borås Stad som består av 16 förvaltningar.

Alla förvaltningar i Borås Stad Länk till annan webbplats.

Lediga jobb

Just nu finns det 2 lediga jobb som ekonom.

Sök jobbet:
Chef för ekonomifunktion

Sista ansökningsdag: 2024-06-02

Sök jobbet:
Ekonom

Sista ansökningsdag: 2024-06-09

Sök jobbet:
Måltidsbiträde till Sven Eriksongymnasiet

Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Ekonom

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol