Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Förvaltningar

I Borås Stad finns 16 förvaltningar som utför den verksamhet som de politiska nämnderna beslutar om. Varje förvaltning ansvarar för och arbetar med olika områden som till exempel förskola, äldreomsorg eller samhällsbyggnad.

Vad gör en förvaltning?

Förvaltningarna styrs av en nämnd som består av politiker som utses av Kommunfullmäktige. De som arbetar i förvaltningarna är de som förverkligar nämndens politiska beslut. De anställda är experter inom sitt område och ska se till att politikens mål, visioner och beslut efterföljs.

Förvaltningarnas verksamheter möter du som är invånare i Borås troligtvis varje dag eftersom de ansvarar för en stor del av samhällsservicen. Arbetsuppgifterna kan vara att ge byggnadslov, bevilja ekonomiskt bistånd, undervisa i skolorna eller att sköta äldreomsorgen.

Anställda

I Borås Stad arbetar cirka 10 000 anställda i de 16 förvaltningarna.

Stadsdirektören

Stadsdirektören Svante Stomberg är stadens högste tjänsteman och chef över stadens förvaltningschefer och över Stadsledningskansliet. Han har ett övergripande ansvar att samordna stadens förvaltningar och bolag.

Borås Stads förvaltningar:

Kultur- och fritidsfrågor

Sociala och omsorgsfrågor

Tekniska och samhällsbyggnadsfrågor

Utbildningsfrågor

Kommun- och områdesövergripande frågor

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Förvaltningar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
 • Ungdomar på en trappa

  Kommunstyrelsen får besök av Nordic Ice Breakers

  Publicerad

  Nio ungdomar från Borås åkte till Mikkeli i Södra Savolax för att träffa andra unga från våra nordiska grannländer i somras. Nu besöker de Kommunstyrelsens samm...
 • Plastband från kretsloppet

  Avstängda gator under Kretsloppet

  Publicerad

  Under Kretsloppet den 17 september kommer gator vara avstängda för trafik. Det kan vara bra att veta om du tänkt ge dig ut och åka.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender