Socialsekreterare för barn och familj

Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt arbete för dig! Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag.

Dina kolleger berättar

Ditt jobb och din utveckling

Här kan du läsa om hur du kan utvecklas som anställd i Borås Stad.

Du behöver en socionomexamen.

Förutom möjligheten till ett spännande, meningsfullt och kreativt arbete får du som vår blivande kollega en god introduktion. Du får dessutom stöd av utsedd mentor. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. Vi har en god sammanhållning med ett gott kollegialt stöd där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet.

En anställning i Borås Stad är dessutom en trygg anställning på flera sätt. Det finns en stark anställningstrygghet som betyder att det är ordning och reda i ditt anställningsavtal och det finns interna rutiner som stärker din anställningstrygghet.

För oss är kompetensutveckling och vidareutbildning en självklarhet där vi bland annat ingår i Yrkesresan och erbjuder en fördjupad systemteoretisk utbildning.

Det finns också fler sätt att utvecklas. Du kan:

  • få ökat ansvar i organisationen genom att bli metodhandledare och chef
  • ha andra uppdrag vid sidan av ditt huvudsakliga arbete

Det finns många olika vägar till kompetensutveckling både genom olika kurser men också yrkes- och verksamhetsnära utbildningar på din arbetsplats.

Vi är noggranna med att alltid se till att stöd finns. Vi har en god sammanhållning med ett gott stöd kollegor emellan där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet. Du får dessutom stöd av utsedd mentor. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning.

Det finns många sätt du kan påverka ditt arbete. Varje månad sker så kallade arbetsplatsträffar (APT) där du träffar din chef och dina kolleger och ni går igenom verksamhetsfrågor men tar också upp frågor om hälsa och friskvård, arbetsmiljö, ekonomi och facklig information. Varje år har du medarbetarsamtal med din chef där ni samtalar om just din arbetssituation. Däremellan sker förstås en vardaglig dialog mellan chefer och medarbetare som också skapar möjlighet för dig att påverka ditt arbete.

I Borås Stad pågår ett projekt med namnet Tillitsresan som går ut att ge Borås Stad ett nytt, mer modernt sätt att styra och leda alla sina verksamheter. Tillitsresan handlar om att ge dig stor frihet i hur du löser ditt uppdrag och vara en medarbetare som är självständig, trygg och ansvarsfull.

Som medarbetare i Borås Stad förväntar vi oss att du aktivt bidrar med din kompetens i vårt arbete med att nå våra mål. Organisationens ledstjärnor – att vara professionella, engagerade och lärande, präglar även ditt yrkesutövande och du agerar alltid inom ramen för vad som styr den verksamhet du arbetar i.

Din arbetsplats

Arbete som socialsekreterare finns inom olika områden och med olika inriktningar:

Stöd till barn och unga:

Lediga jobb

Just nu finns det 2 lediga jobb som socialsekreterare.

Sök jobbet:
1:e socialsekreterare

Sista ansökningsdag: 2024-02-26

Sök jobbet:
Socialsekreterare till Barn- och familjecentrum

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Socialsekreterare för barn och familj

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol