Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bo, bygga och trafik

Här kan du läsa om hur vi bygger om, bygger nytt och utvecklar Borås. Här hittar du också information kopplad till din nuvarande eller framtida bostad. Kanske letar du efter mark för att bygga nytt? Eller så har du hittat din plats och funderar du på hur du söker bygglov eller vad som gäller kring avfallshantering och parkering.

Här finns också information om lokala trafikföreskrifter, renhållning av den offentliga miljön och sandsopning – helt enkelt allt som har med boende, byggande och trafik att göra.

En visionsbild över framtidens Borås

Byggprojekt och samhällsplanering
Är du nyfiken på planerna för framtidens Borås eller vad som byggs just nu? Här hittar du allt från de stora översiktliga visionerna och planerna till vilka byggprojekt som pågår just nu.

En hammare på en hög med brädor

Bygga, riva eller förändra
Är du på gång att söka bygglov, förhandsbesked eller göra en anmälan? På våra sidor får du vägledning och information. Boka tid med en bygglovshandläggare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skylt med texten bygg din framtid här

Tomter och mark
Här hittar du information om tomter och mark som vi säljer och arrenderar ut. Vi hanterar både villatomter, industrimark och markanvisning för till exempel flerbostadshus.

En brygga vid en sjö med ett rött hus i bakgrunden

Din bostad och närmiljö
Vill du veta mer om avfallshantering och uppvärmning? Eller vad du har för ansvar som fastighetsägare? Här har vi samlat information som rör din bostad och närmiljö.

Gatljus, cykel och parkerad bil

Trafik och parkering
Här kan du bland annat läsa om hur vi jobbar med cykel och få information om parkering, trafiksäkerhet och gatubelysning.

Närbild på sandsopning

Skötsel av offentliga platser
Vi tar hand om de offentliga platserna i Borås. Här uppdaterar vi vår snödagbok vintertid och sandsopningsschemat på våren. Du kan också läsa om klottersanering och våra smarta papperskorgar.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bo, bygga och trafik

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En sopkvast Publicerad

  Vad har du för ansvar som fastighetsägare?

  Det är inte alltid lätt att förutse hur vädret kommer att uppföra sig, men som fastighetsägare kan du förbereda dig genom att veta vilket ansvar du har under de...
 • Snöröjning på en snöig gata. Publicerad

  Sandsopningen pausas på grund av snön

  Vintern har kommit tillbaka. Förhoppningsvis blir det ett kort besök. Under tiden pausas sandsopningen och snöröjningen tar vid.
 • En illustration av cyklister  Publicerad

  Trampa igång din arbetsplats!

  Cykelutmaningen är en tävling för arbetsplatser som vill göra cykling till ett självklart färdmedel till och från jobbet. Genom att försöka cykla så mycket som ...
Ikon: Kalender

Kalender