Meny

Meny

English Suomi

Kommun och politik

Borås Stad styrs av politiker som valts direkt av medborgarna. På så vis kan du som medborgare påverka och ha insyn i hur staden och kommunen Borås utför sina uppdrag via sina förvaltningar. Här kan du läsa om hur Borås styrs, hitta förtroendevalda och tjänstemän, ta del av beslut och mycket annat.

Tova Hollender

Val 2018 – #klart jag ska rösta
I valet 2018 ökade valdeltagandet i Borås i alla tre valen - riksdag, landsting och kommun. Med undantag för valet 2010 är 2018 års ökning av valdeltagandet i Borås den största ökningen sedan 1973.

Förstoringsglas

Webbdiariumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I Borås Stads diarier hittar du de olika nämndernas och förvaltningarnas handlingar, ärenden, som är inkomna, upprättade eller har skickats från eller till något av våra diarier.

Kommunstyrelsen

Möten och beslut
Här kan du följa den kommunala beslutsprocessen i Borås. Kommunfullmäktiges möten är offentliga och den som önskar kan lätt ta del av såväl möten som protokoll. Varje medborgare kan också ta del av Kommunstyrelsens och de olika nämndernas beslut.

Mynt Foto:Riksbanken

Pengar och budget
Inför varje nytt år fattar Borås högsta politiska ledning, Kommunfullmäktige, beslut om en budget, en plan för mål och ekonomi. Här kan du läsa om Borås Stads budget, som för år 2017 är cirka 6 miljarder kronor.

Folksamling som räcker upp händerna.

Inflytande och dialog
Borås invånare kan påverka hur staden styrs genom valet till Kommunfullmäktige. Utöver det arbetar politikerna bland annat med medborgardialoger, som ett sätt att fördjupa demokratin och ge möjlighet till inflytande för invånarna också mellan valen.

Journalist

Press och media
Här har vi samlat information som i första hand riktar sig till dig som arbetar inom media. Du hittar bland annat pressmeddelanden, kontaktvägar och pressbilder.

Senast ändrad: 2018-11-28 10.20

Ändrad av:

Dela sidan: Kommun och politik

g q n C