Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Omsorg och stöd

Behov ändras genom livet. Ibland kan omsorg och stöd från andra vara nödvändigt för ett bra liv. Borås Stad erbjuder olika former av stöd och hjälp till dig som är barn, äldre eller har en funktionsnedsättning. Vi har också ett brett utbud av stöd till familjer, till dig som är ny i Sverige, hemlös eller har problem med ekonomin.

socialtjänst

Socialtjänsten online
Välkommen till chatten där du som boende i Borås Stad har möjlighet att chatta med valda delar av socialtjänsten. Vi hoppas att du som väljer att chatta med oss ska få råd och tips på var du kan vända dig för att komma vidare i dina frågor.

Ungdomar sitter och pratar.

Hjälp till barn och unga
Du som är barn eller ung har rätt att växa upp under trygga och goda förhållanden. Läs om vart du kan vända dig för att få hjälp och stöd i olika situationer.

Stöd till dig som är äldre
Du som är äldre har rätt att leva ett gott liv var dag. Läs om vart du ska vända dig och vilket stöd eller vilken omsorg du kan få i olika situationer.

Invandring, integration och flyktingmottagande
Vi har olika sorters stöd för att du som är ny i Sverige ska kunna komma in i samhället, lära dig språket och börja arbeta eller studera.

Stöd till dig med funktionsnedsättning
Du som har en funktionsnedsättning kan få hjälp från Borås Stad. Vi hjälper dig att hitta rätt stöd utifrån dina behov, så att du kan leva ett aktivt och självständigt liv.

Borglig vigsel
Vill du och din partner gifta er borgerligt i Borås? Då kan ni boka en tid för en ceremoni i Borås stadshus. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Senast ändrad: 2020-06-24 08.35

Ändrad av:

Dela sidan: Omsorg och stöd

g q n C