Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

English Suomi

Uppleva och göra

Välkommen till en stad som sjuder av liv och en landsbygd som inbjuder till strövtåg och aktiviteter. Vi har ett variationsrikt kulturutbud, ett aktivt föreningsliv och satsar på att bygga bra lek- och aktivitetsplatser.

Turistinformation på boras.com

Lockar däremot shopping, en övernattning på ett av stans hotell eller mat och dryck på restaurangen du hört så mycket gott om, hänvisar vi dig istället till våra kompisar på boras.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto på tillgänglighetsanpassad promenadslinga över Vänga mosse

Lekplatser
I Borås Stad finns över 160 lekplatser på allmän plats. Lekplatserna varierar i storlek och tema allt för att passa såväl stora som små.

Tre simmare i bassängen.

Simhallar och badplatser
Bada, motionssimma, träna eller åk vattenrutschkana i våra badhus och simhallar. Här har vi samlat allt om våra simhallar och badplatser.

Skulpturer och gatukonst
Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan är fylld av ett hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar.

Museer
Med Borås Konstmuseum, Textilmuseet och Borås Museum erbjuder staden ett rikt utbud av konstnärliga höjdpunkter av olika slag och former.

Exteriören på Röda Kvarn

Borås Bio Röda Kvarn
Röda Kvarn är en kommunal art house-biograf som visar matinéfilmer för barn, skolbio, ny finsk film, livesändningar och olika specialarrangemang.

Friluftsliv och natur
I Borås är det nära till naturen, både precis runt knuten och lite längre bort. Vandra, fiska eller bara njuta av Borås vackra vyer en stund.

Mötesplatser och träffpunkter
Det finns mötesplatser och träffpunkter för alla åldrar och intressen där du kan träffa andra och umgås, lära dig nya saker eller delta i olika aktiviteter.

Foto på tillgänglighetsanpassad promenadslinga över Vänga mosse

Parker
I Borås finns 14 parker. Här finns platser som lockar till såväl rörelse och lek som möten, vila, återhämtning och rekreation.

l

Självservice

Aktivitetstöd

Bokning av idrottsanläggningar


Låna och reservera böcker


Senast ändrad: 2019-09-10 13.34

Ändrad av:

Dela sidan: Uppleva och göra

g q n C