Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Uppleva och göra

Välkommen till en stad som sjuder av liv och en landsbygd som inbjuder till strövtåg och aktiviteter. Vi har ett variationsrikt kulturutbud, ett aktivt föreningsliv och satsar på att bygga bra lek- och aktivitetsplatser.

Turistinformation på boras.com

Lockar däremot shopping, en övernattning på ett av stans hotell eller mat och dryck på restaurangen du hört så mycket gott om hänvisar vi dig istället till våra kompisar på boras.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Exteriören på Röda Kvarn

Borås Bio Röda Kvarn
Röda Kvarn är en kommunal art house-biograf som visar matinéfilmer, skolbio, ny finsk film, livesändningar och olika specialarrangemang.

Tre simmare i bassängen.

Simhallar och badplatser
Bada, simma, träna eller åk vattenrutschkana i våra badhus och simhallar. Här har vi samlat allt om våra simhallar och badplatser.

Mötesplatser och träffpunkter
Det finns mötesplatser och träffpunkter för alla åldrar och intressen, du kan träffa andra och umgås, lära dig nya saker eller delta i aktiviteter.

Museer
Borås Konstmuseum, Textilmuseet och Borås Museum erbjuder ett rikt utbud av konstnärliga höjdpunkter av olika slag och former.

Skulpturer och gatukonst
Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan är fylld av ett hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar.

Friluftsliv och natur
Vandra, fiska eller bara njut av vackra vyer en stund. I Borås är det nära till naturen, både precis runt knuten och lite längre bort.

Foto på tillgänglighetsanpassad promenadslinga över Vänga mosse

Lekplatser
Utforska några av våra 160 lekplatser. Lekplatserna varierar i storlek och tema allt för att passa såväl stora som små.

Foto på tillgänglighetsanpassad promenadslinga över Vänga mosse

Parker
I våra vackra parker finns möjlighet till rörelse, lek, möten, återhämtning och rekreation. Under sommaren prunkar parkerna av blommor.

l

Självservice

Aktivitetstöd

Bokning av idrottsanläggningar


Låna och reservera böcker


Senast ändrad: 2020-09-24 10.14

Ändrad av:

Dela sidan: Uppleva och göra

g q n C