Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

För arrangörer

Det är inte alltid lätt för personer som har funktionsnedsättningar att ta del av kultur- och fritidsverksamheter då vissa behöver en annan person som stöd. Följa med-kortet är ett kort för de som på grund av sin funktionsnedsättning behöver ha med sig någon som stöd vid olika aktiviteter eller arrangemang. Den personen får då följa med gratis och kan till exempel vara en kompis, släkting eller granne. Syftet med Följa med-kortet är att underlätta för personer som har funktionsnedsättningar att delta i kultur- och fritidsutbud i kommunen.

Om du som företagare eller arrangör vill bidra till att öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att delta i kulturliv, fritidsliv eller idrottsliv kan du ansluta dig till Följa med-kortet. Du väljer själv upplägg: du kan ansluta din verksamhet kontinuerligt eller vid enskilda tillfällen, och du kan sätta upp begränsningar som att till exempel erbjuda ett visst antal platser på ett arrangemang.

Anslut din verksamhet till Följa med-kortet.

Vidareutveckling

Följa med-kortet utvecklas hela tiden, dels genom att fler verksamheter och anläggningar ansluter sig, dels genom att Borås Stad jobbar för att fler personer med funktionsnedsättningar får tillgång till kortet.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: För arrangörer

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender