Kock

Att servera god och näringsriktig mat till barn, elever och äldre bidrar till både goda studieresultat och välmående hos våra gäster. Som kock hos oss arbetar du oftast dagtid, du har en trygg anställning och du är delaktig i att skapa matglädje.

Dina kolleger berättar

Ditt jobb och din utveckling

Här kan du läsa om hur du kan utvecklas som anställd i Borås Stad.

Du behöver ha en gymnasial kockutbildning på minst 1400 gymnasiepoäng alternativt lärlingsutbildning (validering) till kock 1200 gymnasiepoäng. Om du dessutom har hygienkörkort och kunskaper inom e-handel är det positivt.

Du ska kunna läsa, skriva och föra dialog på svenska för att kunna utföra samtliga kockuppgifter.

Borås stads rutiner och kommunala avtal ger dig en trygg och säker anställning. När du är ny får du introduktion, handledning och stöd.

Vi är en organisation som kontinuerligt lär av varandra genom stöttning och genom att dela kunskap och erfarenheter med varandra.

I Borås Stad finns det olika vägar till kompetensutveckling både genom olika utbildningar men också verksamhetsnära kurser på din arbetsplats.

Som kock innebär det exempelvis att:

  • du får arbeta med utvecklingsfrågor inom kostverksamheten
  • du har möjlighet att bli köksmästare och ansvara för ett större kök

Du är också en del i de gemensamma utvecklingsfrågor som sker inom Borås Stad.

I Borås Stad förekommer det både arbetsplatser där du arbetar ensam i köket och där du har flera kollegor. Oavsett finns det samarbete och nätverk mellan kockar inom kostverksamheterna.

Som kock påverkar du dagligen ditt arbete genom att förbereda, planera och tillaga god och vällagad mat från grunden till små och stora gäster. Du kan aktivt påverka gästernas matsedel.

Som medarbetare i Borås Stad förväntar vi oss att du aktivt bidrar med din kompetens i vårt arbete med att nå våra mål. Du ansvarar för att tillaga och servera god, näringsriktig mat som ska vara säker, både gällande hygien och specialkost, och som tar hänsyn till miljö och klimat.

Genom ditt goda bemötande och servicekänsla kommer du vara förebild för dina gäster.

Din arbetsplats

Som kock arbetar du inom hela Borås Stad. De förvaltningar som anställer kock är:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Kock

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol