Lokalvårdare

Som lokalvårdare innebär ditt yrke att du skapar både trivsel och en hälsosam miljö där du arbetar. Du träffar ofta många människor under din arbetsdag.

Dina kolleger berättar

Ditt jobb och din utveckling

Här kan du läsa om hur du kan utvecklas som anställd i Borås Stad.

Du behöver ha en lokalvårdsutbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser även att du som söker har dokumenterad erfarenhet av städmaskiner. Du ska kunna läsa, skriva och föra dialog på svenska för att kunna dokumentera och förstå städinstruktioner. Som person har du initiativ- och samarbetsförmåga. Det ställs även krav på flexibilitet då du ska kunna rycka in där det finns behov. Du är även serviceinriktad och ska kunna arbeta självständigt.

En anställning i Borås Stad är en trygg anställning på flera sätt. Dels finns i grunden stark anställningstrygghet och interna rutiner för att stärka din anställningstrygghet. Dessutom skapar vi genom introduktion, handledning, mentorskap, stöd från chef och kollegialt lärande förutsättningar för att du ska känna dig trygg i din yrkesutövning.

I Borås Stad ser vi karriär mer som en klätterställning än som en stege och har en positiv inställning till att byta arbete inom kommunen. Om du vill klättra uppåt, nedåt, åt sidan eller stanna kvar och växa spelar ingen roll. Vilken utveckling och vilken karriär du vill göra i Borås Stad kan du själv avgöra. Detta innebär exempelvis att du har möjlighet att:

  • få ökat ansvar i organisationen genom chefsskap
  • kompetensutveckla dig och fördjupa dig inom ramen för din befattning och bli specialist
  • ha berikande sidouppdrag
  • utvidga ditt arbetsområde genom sidledes rörlighet
  • arbeta med utvecklingsfrågor både på ett operativt och strategiskt plan. Uppåt, nedåt, höger eller vänster spelar ingen roll så länge du får den utveckling du känner önskar.

Kompetensutveckling sker genom centralt samordnade kurser som yrkes- och verksamhetsnära utbildningar på din arbetsplats.

Samarbete med kollegor och aktörer både inom och utom organisationen är en nyckelfaktor för att vi ska bli så bra som möjligt på vad vi gör. Samarbete och nätverkande innebär lärande, och just lärande är en av de ledstjärnor Borås Stad som arbetsgivare valt att lyfta fram som ett beteende vi vill ska prägla stadens medarbetare.

Genom medarbetarsamtal, arbetsplatsträffar och kontinuerlig dialog mellan chefer och medarbetare skapas möjlighet för dig att påverka ditt arbete och vara med att utforma den verksamhet du arbetar i Projektet Tillitsresan sätter genom sin grundtanke att ge medarbetaren stor frihet i hur den löser sitt uppdrag fingret just på hur du som arbetstagare kan påverka ditt arbete.

Som medarbetare i Borås Stad förväntar vi oss att du aktivt bidrar med din kompetens och ditt kunnande i vårt arbete med att nå våra mål. Organisationens ledstjärnor – att vara professionella, engagerade och lärande, präglar även ditt yrkesutövande och du agerar alltid inom ramen för vad som styr den verksamhet du arbetar i.

Din arbetsplats

Som lokalvårdare arbetar du inom hela Borås Stad. De förvaltningar som anställer lokalvårdare är:

Lediga jobb

Just nu finns det 2 lediga jobb inom lokalvård.

Sök jobbet:
Vikarie inom lokalvården

Sista ansökningsdag: 2024-02-29

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Lokalvårdare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol