Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Flygbilder

Sedan 1955 har kommunen flygfotograferats med jämna mellanrum. Materialet används för att uppdatera vår kartinformation, men du kan också ta del av flygbilderna.

Om du är intresserad av att ta del av våra flygbilder är du välkommen att kontakta oss. Boka gärna en tid inför ett eventuellt besök, eftersom materialet måste plockas fram ur våra arkiv.

Flygfotografering

Flygfotograferingen utförs i så kallade stråk, som anger hur planet flög. Genom länkarna nedan nedan kan du se vilka delar av kommunen som har fotograferats under vilka år.

Karta över fotograferade områden

Laserskanning

Vi utför laserskanning, som innebär att vi flyger över Borås kommun och får så kallade höjdmodeller av staden. Då kan vi göra 3D-modeller av staden. Det underlättar bland annat arbetet med detaljplaner.

3D-modell över Borås Stad.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Flygbilder

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En laptop som visar webbdelen Borås bygger på skärmen.  Publicerad

  Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

  Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Nu lanserar vi Borås bygger! Här kan du se vad som är ...
 • En pratbubbla som det står Klimatprat i.  Publicerad

  Klimatprat kör igång igen!

  Nu kör vi igång med en ny säsong av samtalsserien Klimatprat, ett bubblande klimatsamtal med dig i centrum. På det första klimatpratet blir det fokus på affärsi...
 • Earth hour Publicerad

  Borås släcker ner under Earth Hour

  Den 25 mars klockan 20.30-21.30 infaller Earth Hour. I Borås uppmärksammas det bland annat genom att ett antal centrala byggnader släcks ner.
Ikon: Kalender

Kalender