Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lägeskontroll

Vid en lägeskontroll kontrollerar vi att din byggnads placering och form stämmer överens med bygglovsbeslutet.

Lägeskontrollen görs normalt efter att formning för grundläggningen utförts.

Behöver jag en lägeskontroll?

I startbeskedet du får i samband med ditt bygglov står det om du behöver göra en lägeskontroll. Det är en kontroll av att byggnadens storlek, mått, form, och läge i plan och höjd stämmer överens med det som anges i startbeskedet.

Bygglovsprocessen steg för steg

Lägeskontrollen bör göras så tidigt som möjligt, när formen till grunden är färdig men innan plattan gjuts. Då finns det möjlighet att rätta eventuella fel i ett tidigt skede och på så sätt undvika dyra flyttningar. För att du ska få ditt slutbesked måste din byggnad ligga på exakt den plats som anges i bygglovet.

Boka lägeskontroll

Du kan boka en lägeskontroll via vår e-tjänst nedan eller genom att ringa oss. Ange fastighetsbeteckning och/eller ärendenummer när du är i kontakt med oss.

Tänk på

Vi behöver fem arbetsdagar för att kunna förbereda, beräkna och planera in arbetet. Boka därför din lägeskontroll i god tid.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lägeskontroll

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En laptop som visar webbdelen Borås bygger på skärmen.  Publicerad

  Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

  Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Nu lanserar vi Borås bygger! Här kan du se vad som är ...
 • En pratbubbla som det står Klimatprat i.  Publicerad

  Klimatprat kör igång igen!

  Nu kör vi igång med en ny säsong av samtalsserien Klimatprat, ett bubblande klimatsamtal med dig i centrum. På det första klimatpratet blir det fokus på affärsi...
 • Earth hour Publicerad

  Borås släcker ner under Earth Hour

  Den 25 mars klockan 20.30-21.30 infaller Earth Hour. I Borås uppmärksammas det bland annat genom att ett antal centrala byggnader släcks ner.
Ikon: Kalender

Kalender