Drömmen om Sjöbo

Välkommen till utställningen som är en del av arbetet med samma namn, "Drömmen om Sjöbo”. Arbetet innebär en utveckling av Sjöbo som du som bor på Sjöbo är välkommen att vara delaktig i tillsammans med Borås Stad, Bostäder i Borås, föreningsliv och näringsliv.

Fotoutställningen är ett sätt att starta dialoger med dig och alla andra som bor och verkar på Sjöbo. Vi hoppas att den skapar engagemang och ger inspiration så att vi sedan kan arbta vidare för att utveckla Sjöbo tillsammans.

Om Drömmen om Sjöbo

Vi vill veta vad du tycker

Vill du vara med och påverka SJöbos framtid? Börja med att svara på enkäten som blir ett underlag i det fortsatta arbetet med att utveckla Sjöbo.

I det arbetet hoppas vi att du sedan vill vara med. Du anmäler ditt intresse i enkäten.

Enkäten tar bara några minuter att svara på.

Om fotoutställningen

Fotografen Mats Alfredssons personliga porträtt premiärvisas på Sjöbo torg i samband med en torgkväll den 10 oktober 2023.

Utställningen visas tll den 31 oktober 2023 och därefter utanför Kulturhuset under november 2023.

Bilderna finns även tillgängliga digitalt på den här sidan. Här finns också en längre version av reportagen om varje person.

Mer om fotoutställningen

Inspiratörer som vill se ett levande Sjöbo

Ann-Mari, Marjatta, Göran, Linnea, Samar, Omar, Rumesa och Taimur har i den här fotutställningen delat med sig av sina berättelser och drömmar om Sjöbo, i det stora och i det lilla. Det är personliga möten som i text och bild visar den kraft som finns i oss människor. Bilderna är tagna på platser på Sjöbo som har betydelse för dem.

Dator

”Sjöbo är som ett Sverige i miniatyr”

Som församlingspedagog i Sjöbo kyrka möter Ann-Mari Hagström människor från alla samhällsklasser och kulturer, i både glädje och sorg.

Ann-Mari Hagström

Barn leker i en sandlåda

"Sjöbo har allt - förutom laddstationer"

Taimur Khan hamnade på Sjöbo av en slump. Nu är han en av stadsdelens främsta entusiaster, som inte kan tänka sig en bättre plats att leva och bo på.

Taimur Khan

Barn leker i en sandlåda

”Jag har nog världens bästa grannar"

Marjatta Nerman är en pensionerad sömmerska från finska Österbotten, som bott på Sjöbo i 66 år och tycker att det mesta i stadsdelen blivit bättre med tiden.

Marjatta Nerman

studentmössor

”Jag önskar att Sjöbodagen var hela året”

Linnéa Wilhelmson hänger gärna med vänner och ser fritidsgården på torget som sitt andra hem. Men det behövs mer för barn och ungdomar att göra på Sjöbo.

Linnéa Wilhelmson

Tecknade skolbyggnader mot en mörkblå bakgrund

”Jag vill vara en god förebild”

En fotbollskille som gillar bilar och att hjälpa andra. Omar Alhasson vill sprida glädje och framtidshopp bland barn och unga på Sjöbo genom att själv vara ett gott exempel.

Omar Alhasson

studentmössor

”Jag vill skapa en ny Sjöbo-anda”

Rumesa Hamed är en samhällsengagerad student som vill att Sjöbo ska vara en plats där alla kan känna sig trygga och värdefulla. Hon brinner för demokrati och delaktighet.

Rumesa Hamed

studentmössor

”Sjöbo behöver en egen karneval”

För fritidspedagogen och mamman Samar Hanna betyder barnen allt och lite till. Ja, och så hunden Mollie så klart, som hon fått i present av en granne. Och när man ger kärlek får man kärlek tillbaka, menar hon.

Samar Hanna

Dator

”På Sjöbo finns allt man behöver”

En skogskarl som älskar idrott och gärna är spindeln i nätet i föreningslivet. Göran Svan är lokalpatrioten som kan konsten att lägga kluriga orienteringsbanor – och att grilla hamburgare.

Göran Svan