Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Blomsterprogram

Vill du veta mer om tanken bakom sommarblomsplanteringarna? Kanske har du sett en vacker växt som du vill ha i din egen trädgård? I Borås blomsterprogram kan du läsa vilka växter som ingår i de olika kompositionerna och var i staden du kan hitta dem. Blomsterprogrammet är helt enkelt din guide över Borås sommarblommor. Du kan läsa om årets kompositioner i här på webben, hämta ut ett exemplar gratis på något av ställena i listan nedan eller ladda ner:

Blomsterprogrammet i PDF-formatPDF

Arts and crafts - 2020 års tema

I år har vi hämtat inspiration till Borås Stads sommarblomsplanteringar från Arts and Crafts- rörelsen. Som en reaktion på industrialiseringen och den efterföljande urbaniseringen ville rörelsen lyfta fram det vackra och verka för att skapa en helhet där alla människor och ting samspelade med varandra. Arts and Crafts var stilbildande inom allt från hantverk och heminredning till arkitektur, stadsplanering och trädgårdsdesign.

Vi har fått hjälp att formge blomsterprogrammet av Cecilia Pettersson, en mycket duktig illustratör som med sin känsla för detaljer och kunskap kring olika illustrationstekniker har hjälpt oss att hitta vår tolkning av årets tema Arts and Crafts.

Cecilia Petterssons instagramkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trots att Arts and Crafts-rörelsen är över 100 år känns den idag mer aktuell än någonsin. Vi kan inte få nog av de spännande tankarna och människorna bakom Arts and Crafts och har därför valt ut fem för rörelsen tongivande personer att inspireras av:

Klicka på namnen för att läsa mer om respektive komposition. Under varje komposition kan du också se vilka blommor som använts och hur de ser ut. I programmet kan du också se hela blomsterlistan.

Hämta ditt blomsterprogram på någon av följande platser:

  • Textilmuseet
  • Tekniska förvaltningen
  • Fritids- och folkhälsoförvaltningen
  • Kulturhuset
  • Stadsbiblioteket
  • Orangeriet
  • Cramers
  • Stadshusentrén.
Ja tack, jag vill gärna ha ett exemplar av blomsterprogrammet 2020 hemskickad till mig!

Ladda ner våra blomsterprogram i PDF-format

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
blomsterprogram 2020.pdf 1020.3 kB 2020-07-07 11.54
blomsterprogram 2019.pdf 825.1 kB 2020-06-10 08.10
Blomsterprogram 2018.pdf 19.5 MB 2020-06-10 08.20

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Blomsterprogram

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol