Meny

Meny

Om skolan

Här går cirka 370 elever i förskoleklass till år 6. Skolan har närhet till både natur och kultur. Skolan har fyra fritidsavdelningar. Vårt bibliotek är bemannat med bibliotekarie på deltid.

Vi arbetar efter visionen - Lust att lära, möjlighet att lyckas. Hos oss betyder det att vi utgår från en god relation med våra elever för att skapa en helhetssyn av elevens utveckling och lärande. Varje elev ska mötas med förståelse, medmänsklighet och respekt. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande.

I förskoleklass arbetar man strukuterat med matematik utifrån ett matierial som heter "Tänka, resonera och räkna", för att ge förskoleklasseleverna en bra grund i matematik och därmed på sikt öka måluppfyllelsen. I förskoleklass arbetar vi också med Bornholmsmodellen. Det är ett språkutvecklande material med målet att utveckla elevernas fonologiska medvetenhet och göra dem läsberedda.

Eleverna i år 4 -6 får disponera var sin Cromebook. I år F - 6 har klassrummen utrustats med interaktiva tavlor och dokumentkameror, vilket har lett till att arbetssätten i klassrummet har utvecklats.

Vi har en restaurang på skolan som serverar god och vällagad mat.

Sjukhusskolan

På Bergdalskolan organiseras kommunens sjukhusskola. Du kan läsa mer om den här.öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2019-07-03 09.24

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt