Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Om skolan

Bredaredskolan är en liten skola med stark sammanhållning och vi-känsla. Skolan ligger naturskönt i Bredared med motionsspår, bäckar och stigar alldeles intill.

Skolan har ca 127 elever med en klass i varje årskurs från förskoleklass till årskurs 6 samt ett åldersintegrerat fritids. På fritids går många barn och har stor glädje och nytta av att åldrarna blandas. Här bedrivs verksamheten både inne i klassrum, på fritids, i idrottshall och i den fantastiska utemiljön.

På skolan arbetar engagerad, kunnig och positiv personal med elevfokus. Förväntningarna på eleverna är höga och personalen finns med och guidar dem i varje steg för att de ska nå till sin högsta nivå och trivas.

Ett skolbibliotek finns i skolans lokaler och den populära bokbussen kommer regelbundet och förser skolans elever med intressant och aktuell litteratur.

Grön Flagg är en miljöcertifiering som skolan stolt arbetar med.

Skolmaten som serveras i skolans restaurang är lagad i tillagningskök i samma lokaler och otroligt populär. Här serveras hemlagat bröd och många andra kreativa rätter, alltid med vegetariska alternativ och ett lockande salladsbord.

Skolan har en mycket aktiv och levande föräldraförening.

Bredaredskolan fokuserar mycket på arbete digital teknik och arbetar med IKT. Alla elever åk 3-6 har tillgång till en personlig ipad under hela skoldagen. I de lägre åldrarna finns också tillgång till ipad samt på fritids. Skolan använder också digital teknik genom lärplattformen pingpong till kommunikation både inom skolan men också med vårdnadshavare bland annat genom meddelandeformen pim och veckobrev.

Formativt arbete är ett av skolas fokusområden. Alla elever på skolan arbetar med detta och håller bland annat i sina egna utvecklingssamtal, gör självbedömningar och kamratbedömningar.

Ett annat av skolans fokusområden är specialpedagogik för lärande.

På skolan trivs både elever, vårdnadshavare och personal. Det visar våra klimatundersökningar där skolan ligger i topp. Vi arbetar mycket med studiero, trygghet och lärande hand i hand.

Välkommen till Bredaredskolan, skolan där kvalitén på undervisningen är hög, lärandet står i fokus och glädjen och entusiasmen dominerar!

Senast ändrad: 2020-02-26 10.04

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt