Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Om skolan

Bredaredskolan är en liten skola med stark sammanhållning och vi-känsla. Skolan ligger naturskönt i Bredared med motionsspår, bäckar och stigar alldeles intill.

Skolan har ca 123 elever med en klass i varje årskurs från förskoleklass till årskurs 6 samt ett åldersintegrerat fritids. På fritids går många barn och har stor glädje och nytta av att åldrarna blandas. Här bedrivs verksamheten både inne i klassrum, på fritids, i idrottshall och i den fantastiska utemiljön.

På skolan arbetar engagerad, kunnig och positiv personal med elevfokus. Förväntningarna på eleverna är höga och personalen finns med och guidar dem i varje steg för att de ska nå till sin högsta nivå och trivas.

Ett skolbibliotek finns i skolans lokaler och den populära bokbussen kommer regelbundet och förser skolans elever med intressant och aktuell litteratur.

Grön Flagg är en miljöcertifiering som skolan har och stolt arbetar med.

Skolmaten som serveras i skolans restaurang är lagad i tillagningskök i samma lokaler och otroligt populär. Här serveras hemlagat bröd och många andra kreativa rätter, alltid med vegetariska alternativ och ett lockande salladsbord.

Skolan har en mycket aktiv och levande föräldraförening.

Bredaredskolan fokuserar mycket på arbete digital teknik och arbetar med IKT. Alla elever på skolan har tillgång till en personlig ipad under hela skoldagen.  Skolan använder också digital teknik genom lärplattformen pingpong till kommunikation både inom skolan men också med vårdnadshavare bland annat genom meddelandeformen pim och veckobrev.

Formativt arbete är ett av skolas fokusområden. Alla elever på skolan arbetar med detta och håller bland annat i sina egna utvecklingssamtal, gör självbedömningar och kamratbedömningar.

Ett annat av skolans fokusområden är ledarskap. All personal arbetar med ledarskap under ledning av skolans förstelärare.

På skolan trivs både elever, vårdnadshavare och personal. Det visar våra klimatundersökningar där skolan får höga värden. Vi arbetar mycket med studiero, trygghet och lärande hand i hand.

Välkommen till Bredaredskolan, skolan där kvaliteten på undervisningen är hög, lärandet står i fokus och glädjen och entusiasmen dominerar!

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol