Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Bredaredskolan är en liten skola med stark sammanhållning och vi-känsla. Skolan ligger naturskönt i Bredared med motionsspår, bäckar och stigar alldeles intill.

På vår skola utbildar vi stigfinnare! Vi vill att alla våra elever ska hitta just sin stig som leder mot samma mål, trivsel och högmåluppfyllelse.

Skolan har 133 elever med en klass i varje årskurs från förskoleklass till årskurs 6 samt ett åldersintegrerat fritids. På fritids går många barn och har stor glädje och nytta av att åldrarna blandas. Här bedrivs verksamheten både inne i klassrum, på fritids, i idrottshall och i den fantastiska utemiljön.

På skolan arbetar engagerad, kunnig och positiv personal med elevfokus. Förväntningarna på eleverna är höga och personalen finns med och guidar dem i varje steg för att de ska nå till sin högsta nivå och trivas.

Ett skolbibliotek finns i skolans lokaler och den populära bokbussen kommer regelbundet och förser skolans elever med intressant och aktuell litteratur.

Skolmaten som serveras i skolans restaurang är lagad i tillagningskök i samma lokaler och otroligt populär. Här serveras hemlagat bröd och många andra kreativa rätter, alltid med vegetariska alternativ och ett lockande salladsbord.

Skolan har en mycket aktiv och levande föräldraförening.

Bredaredskolan fokuserar mycket på arbete digital teknik och arbetar med IKT. Alla elever på skolan har tillgång till en personlig ipad under hela skoldagen.  Skolan använder också digital teknik genom lärplattformen Unikum information inom skolan men också med vårdnadshavare, här skrivs och skickas veckobrev.

Formativt arbete är något som det arbetas aktivt med på skolan. Eleverna på skolan arbetar med detta på olika sätt och håller bland annat i sina egna utvecklingssamtal, gör självbedömningar och kamratbedömningar. Vi på Bredaredskolan tycker att det är viktigt att eleverna är medvetna om målet för deras lärande, sitt nuläge och hur man effektivast med bäst strategier tar sig vägen mellan.

Ett annat av skolans viktiga områden som prioriteras är att skapa tillgängliga lärmiljöer med hjälp av digitala verktyg. Skolans lärare fördjupar sig inom detta under ledning av specialpedagogen. Förstelärare leder arbetet med implementering av läroplanen LGR22.

På skolan trivs både elever, vårdnadshavare och personal. Det visar våra klimatundersökningar där skolan får höga värden. Vi arbetar mycket med studiero, trygghet och lärande hand i hand.

Välkommen till Bredaredskolan, skolan där kvaliteten på undervisningen är hög, lärandet står i fokus och glädjen och entusiasmen dominerar!

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol