Meny

Meny

Om skolan

Myråsskolan är en F-6 skola med ca 500 barn. Den totala personalstyrkan uppgår till ca 75 personer. Myråsskolan ligger på Kyrkvägen i Brämhult, nära till skog och vacker kulturmiljö.

På Myråsskolan finns en förskoleklass med ca 70 elever. Skolbarnomsorgen omfattar 4 fritidsavdelningar.

Eftersom barn idag rör sig allt mindre och vi har nära till skog ch mark har vi valt en musik-natur-rörelse profil. Skolan är också miljöcertifierad sedan maj 2003 och har därför premierats med Grön Flagg.

IT-kunskap är viktigt för våra barn i framtiden. Vi satsar mycket på ikt och har ipads i alla klassrum. Eleverna i år 4, 5 och 6 har en surfplatta per elev.

Ny på Myråsskolan

En nyinflyttning anmäls alltid till expeditionen. Därefter placeras barnet i en klass. Klassläraren tar kontakt för att boka tid för samtal med föräldrar och elev. Myråsskolan har en arbetsplan för hur man tar emot nya barn i klasserna. Det är viktigt att alla är förberedda, såväl nya elever som blivande klasskamrater.

Skolbarnomsorg

En ansökan om platspå en fritidsavdelning måste alltid göras. Detta gör man genom att ringa till placeringssamordnare Brigitte Lucasz, tel 033 - 35 38 57. Då uppger man datum för när man vill att inskolningen till omsorgen skall börja. Anmäl önskemål om plats i god tid, det tar alltid lite tid att handlägga ärendet. Ett erbjudande om plats skickas därefter till hemmet. Om föräldrarna tackar nej, eller utan giltigt skäl inte svarar inom 7 dagar, avskrivs ansökan.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-08 13.45
Senast ändrad: 2017-01-03 14.01

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt