Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Myråsskolan är en totalrenoverad och utbyggd F-6 skola med cirka 620 elever. Skolan har fyra fritidsavdelningar. Myråsskolan ligger i ett naturnära område, där ett gott klimat bland personal och elever är ett kännetecken. Eleverna har tillgång till en stor skolgård med olika typer av lekområden. Med respekt och trygghet utvecklas eleverna till lärande, aktiva och ansvarskännande individer.

På Myråsskolan ser vi olikheter som en tillgång och trygghet och allas lika värde är alltid i fokus. Elevinflytande är en viktig del av verksamheten och vi tar tillvara på vårdnadshavarnas synpunkter. På Myråsskolan möter vi alla med respekt och varje elev får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Myråsskolan är en arbetsplats där vi känner tillhörighet och trivs tillsammans.

Skolans bärande pedagogiska idé bygger på BFL (bedömning för lärande), digitalisering och språkutvecklande arbetssätt, för att få alla elever att nå sin fulla potential. Eleverna i årskurs 4, 5 och 6 har ett digitalt verktyg per elev.

Ny på Myråsskolan

Vill du söka till Myråsskolan ansöker du via placeringsenheten. Om du blir placerad på Myråsskolan kontaktar klassläraren er för att boka tid för samtal med vårdnadshavare och elev. Myråsskolan har en arbetsplan för hur vi tar emot nya barn i klasserna. Det är viktigt att alla är förberedda, såväl nya elever som blivande klasskamrater.

Plats på fritidshem

Läs mer om plats på fritidshem genom att klicka på länken: Läs mer om plats på fritidshem.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol