Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Myråsskolan

Myråsskolans skolbyggnad

Myråsskolan är en F-6 skola med cirka 520 elever. Skolan har fem fritidsavdelningar. Myråsskolan ligger i ett naturnära område, där ett gott klimat bland personal och elever är ett kännetecken. Eleverna har tillgång till en stor skolgård med olika typer av lekområden. Med respekt och trygghet utvecklas eleverna till lärande, aktiva och ansvarskännande individer.

På Myråsskolan ser vi olikheter som en tillgång och trygghet och allas lika värde är alltid i fokus. Elevinflytande är en viktig del av verksamheten och vi tar tillvara på vårdnadshavarnas synpunkter. På Myråsskolan möter vi alla med respekt och varje elev får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Myråsskolan är en arbetsplats där vi känner tillhörighet och trivs tillsammans.

Skolans bärande pedagogiska idé bygger på BFL (bedömning för lärande), digitalisering och språkutvecklande arbetssätt, för att få alla elever att nå sin fulla potential. Eleverna i årskurs 4, 5 och 6 har en iPad per elev.

Vi bygger om

Vi bygger om och renoverar. Från och med våren 2021 och fram till höstterminen 2023 byggs skolan om och renoveras. Under byggtiden går årskurserna 2 till och med 6 på Kronängsskolan på Gässlösa i Borås.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Myråsskolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol