Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Om skolan

Välkommen till Svaneholmskolan!

Skolan är belägen i Svaneholm och har cirka 150 elever. Svaneholmskolan är en verksamhet som omfattar förskoleklass, årskurs 1-6 samt Svanens fritidshem. Förskoleklass och fritidshem är lokalintegrerade i skolan.

På Svaneholmskolan arbetar vi med Grön Flagg. Vi arbetar med hållbar utveckling och jobbar aktivt med miljöfrågor. Vi är certifierade med Grön FlaggPDF av stiftelsen Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hela verksamheten leds av rektor Håkan Lundberg.

Rektor

Mitt mål för Svaneholmskolan är att alla skall trivas och känna sig trygga på skolan, att alla skall känna lust att lära samt att det skall finnas möjlighet att lyckas.

Svaneholmskolan är en lagom stor skola med fritidshem, förskoleklass och grundskola 1-6 under samma tak vilket innebär stora fördelar. Personalen som arbetar i hela skolan känner att vi är "nära" våra elever. Närheten till naturen och stolta idrottstraditioner är förutsättningar som vi arbetar vidare med.

Just nu är arbetet med systematiskt kvalitetsarbete, fortsatt utveckling av IKT (informations- och kommunikationsteknik), mål i årskurs 3 samt bedömning av elevernas arbete i stort fokus i vårt pedagogiska utvecklingsarbete i skolan.

Skolans verksamhetsplan beskriver hur vi går tillväga för att eleverna skall nå målen.

Vårdnadshavare, elever och alla intresserade av skolan och dess verksamhet är alltid välkomna att höra av sig med åsikter, förslag, idéer, ris och ros. Vi vill hela tiden utveckla skolan.

Aktuellt från skolan


Senast ändrad: 2020-06-11 14.54

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt