Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Om skolan

Välkommen till Svaneholmskolan!

Skolan är belägen i Svaneholm och har cirka 150 elever. Svaneholmskolan är en verksamhet som omfattar förskoleklass, årskurs 1-6 samt Svanens fritidshem. Förskoleklass och fritidshem är lokalintegrerade i skolan.

På Svaneholmskolan arbetar vi med Grön Flagg. Vi arbetar med hållbar utveckling och jobbar aktivt med miljöfrågor. Vi är certifierade med Grön Flagglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster av stiftelsen Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hela verksamheten leds av rektor Håkan Lundberg.

Rektor

Mitt mål för Svaneholmskolan är att alla skall trivas och känna sig trygga på skolan, att alla skall känna lust att lära samt att det skall finnas möjlighet att lyckas.

Svaneholmskolan är en lagom stor skola med fritidshem, förskoleklass och grundskola 1-6 under samma tak vilket innebär stora fördelar. Personalen som arbetar i hela skolan känner att vi är "nära" våra elever. Närheten till naturen och stolta idrottstraditioner är förutsättningar som vi arbetar vidare med.

Just nu är arbetet med systematiskt kvalitetsarbete, fortsatt utveckling av IKT (informations- och kommunikationsteknik), mål i årskurs 3 samt bedömning av elevernas arbete i stort fokus i vårt pedagogiska utvecklingsarbete i skolan.

Skolans verksamhetsplan beskriver hur vi går tillväga för att eleverna skall nå målen.

Vårdnadshavare, elever och alla intresserade av skolan och dess verksamhet är alltid välkomna att höra av sig med åsikter, förslag, idéer, ris och ros. Vi vill hela tiden utveckla skolan.

Aktuellt från skolan

Information kring coronaviruset

Svaneholmskolan har verksamhet som vanligt. Är eleven frisk skall denne vara i skolan. Eleven skall vara hemma om hen är sjuk till exempel förkylning, feber, hosta, illamående, huvudvärk eller led och muskelvärk. Detta gäller även om eleven är lite sjuk. Eleven är hemma två dagar efter att denne är symtomfri. Sjukanmälan görs som vanligt på Dexter eller på telefon 033-35 79 89 på morgonen.

Skolan skickar regelbundet information till föräldrar via elever och skolans informationskanaler Ping-Pong, Google classroom, mail och sms med mera. Vid frågor kontakta skolans rektor.

Borås Stads information om coronalänk till annan webbplats

Nationella proven genomförs

Skolverket har meddelat att de nationella proven ska genomföras som vanligt under läsåret 2020/2021. Det innebär att elever i årskurs 6 kommer att ha olika delprov under både höst och vår, samt att elever i årskurs 3 har sina delprov på våren. Läs mer om de nationella proven på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-17 14.35

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C