Amanda Viterlind, biståndshandläggare

Läs om Amanda Viterlind och hennes bästa tips för en bra arbetsmiljö.

Biståndshandläggare Amanda Viterlind, på sitt kontor.

Vad är din titel?

Jag är biståndshandläggare på Vård- och äldreförvaltningen.

Hur länge har du arbetat i Borås Stad?

Jag har arbetat i Borås Stad sedan februari 2018, så nu är vi uppe i 5,5 år.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Jag går ut på hembesök, håller i vårdplaneringar, mycket telefonsamtal och administrativt utredningsarbete. Vi handläggare samarbetar också mycket med sjukhuset för att planera för hur det ska bli för patienterna när de kommer hem.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är helt klart att få komma ut och träffa personerna vi är till för! En relation skapas mycket enklare genom att fysiskt träffas. Sen älskar jag ju att uttrycka mig i skrift också, så skriva utredningar är inte illa det heller.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Jag hade velat skapa en ännu djupare relation med många av våra brukare, vara mer tillhands på ett socialt och närvarande plan. Jag älskar ju att arbeta förebyggande på det sättet. Men vi kanske kommer utveckla biståndshandläggar-tjänsten i framtiden så man får mer tid för relationsskapande på ett annat sätt, vem vet.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Gemenskap, att alltid hjälpa varandra och ha ett öppet klimat! Bara att le i korridoren, slänga iväg komplimanger och uppmärksamma sina kollegor gör mycket i vardagen. Då trivs man på en arbetsplats.

Vad är det som gör att ditt arbete känns meningsfullt?

Det mest meningsfulla är när jag kan se resultat på den hjälpen som jag själv har varit med och planerat. Och också att vara med och skapa en bra och tillitsfull relation med både brukare, anhöriga och vår samverkanspersonal. Det känns meningsfullt när personer känner att de kan vända sig till mig och be om hjälp och har tilliten till att jag tar mig tid och att vi löser problem tillsammans.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till biståndshandläggare?

Jag vill visa hur en typisk arbetsdag för oss biståndshandläggare kan se ut, för det är nog inte alla som vet. Vi far och flänger mer än vad man tror. Det är ett väldigt varierande arbete med både spännande möten och utredningsarbete. Skulle vara roligt att skapa någon form av social media för att nå ut mer om vad arbetet kan innebära.

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Amanda Viterlind, biståndshandläggare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol