Carita Persson, undersköterska hemtjänsten

Carita Persson, kvinna med ljust hår.

Antal år i Borås Stad

Jag har jobbat här i området kring Druvefors som undersköterska i nästan tio år. Innan dess drev jag en butik. Eftersom jag hade jobbat tidigare inom vården kunde jag validera* och behövde bara studera i ungefär ett år innan jag kunde börja jobba som undersköterska.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa är att man kan förändra dagen för någon. Den ena dagen är inte den andra lik och det är många olika arbetsuppgifter. Det här är inte bara ett jobb utan man är som en allt i allo. Jag är också utbildad handledare och hjälper praktikanter och nya kollegor så att de får en bra start in i arbetet.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Ja, det skulle vara arbetstiderna med varannan helg och lönerna.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Det är att ha förståelse för varandra och hjälpa varandra. Kollegorna är viktiga så då är det bra att kunna ställa upp för varandra.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Det är ett betydelsefullt jobb att arbeta med människor. Man får mycket tillbaka!

Hur vill du locka andra att utbilda och arbeta inom vård och omsorg?

Om man har empati, bryr sig om andra människor, visar intresse och tar för sig är det bra egenskaper som man har nytta av i detta jobbet! Om man tycker om att jobba med människor är detta ett fantastiskt arbete.

 

*Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation och erkännande av kunskaper och kompetens som en person har inom ett yrkesområde.

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

En man som åker buss. Han har hörlurar på sig och ser glad ut.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Carita Persson, undersköterska hemtjänsten

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol