Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Färdtjänstresor under jul- och nyårshelgerna

Inför jul och nyår gäller särskilda regler för bokning och ansökan om färdtjänst och riksfärdtjänst. Det är många som vill åka under storhelgerna, därför är det viktigt att ansökan och bokning kommer in i tid.

Färdtjänst och riksfärdtjänst inför jul och nyår 2019

Färdtjänst med personbil och färdtjänstbuss 24-26 december

För att bli garanterad en resa gäller förbeställning vilket kan göras till och med den 2 december.

På julafton går färdtjänsttrafiken fram till kl 22.00.
Alla resor bokas efter platstillgång och besked om definitiv tid kan fås från och med 13 december. Därefter finns möjlighet att beställa nya färdtjänstresor i mån av plats.

Riksfärdtjänst för resor 23 december-1 januari
För att rätten till Riksfärdtjänst under dessa datum ska prövas måste en ansökan vara Tekniska förvaltningen tillhanda senast den 25 november. Resor kan efter godkänt beslut förbeställas till och med den 2 december.

Till sist har vi en uppmaning till dig som åker färdtjänst
Vi har ett stort tryck på resor morgon och eftermiddag och i dagsläget är det ofta fullbokat. Vi vill därför vi be dig som kan vara mer flexibel att planera ditt resande. På vardagar är det lättare att få tid för din resa mellan klockan 10.00-14.00.

Om du inte får någon färdtjänstresa kan du prova Flextrafiken som är ett alternativ till vanlig kollektivtrafik med mindre fordon. Detta är kostnadsfritt för färdtjänstkunder som anmält sitt intresse. Läs mer om detta på Västtrafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller prata med vår beställningscentral.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-11-08 14.18

Ändrad av:

Dela sidan: Färdtjänstresor under jul- och nyårshelgerna

g q n C

p

Kontakt