Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Färdtjänst och riksfärdtjänst

Information om färdtjänst och covid-19

På grund av coronaviruset tillåter vi nu bara ensamåkning, och du som färdtjänstkund kommer inte samåka med någon annan. Detta innebär också att bokning av färdtjänst enbart kan ske via telefon framöver. Du kan alltså inte boka färdtjänst via e-tjänsten. Vi avråder från icke nödvändiga färdtjänstresor med anledning av coronaviruset. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

illustration av taxichaufför som hjälper en synskadad person in i bilen

Färdtjänst
Färdtjänst är kollektivtrafik med färdtjänstbuss eller personbil för dig som har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Färdtjänst är ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken.

Illustration föreställande person i rullstol som blir hjälpt in i en buss

Riksfärdtjänst
Riksfärdtjänst är för dig med långvarig och betydande funktionsnedsättning som vill resa mellan kommuner utanför Borås färdtjänstområde, men inte kan genomföra resan med allmänna kommunikationer till normala reskostnader.

Vill du få dina fakturakostnader på autogiro istället för att få en faktura varje månad? I så fall kan du anmäla till Borås Stad att du vill koppla din faktura till autogiro. Anmälan gör du via vår blankett, du kan också kontakta oss så hjälper vi dig.

Anmälan till autogiro

Frågor om autogiro besvaras av Borås Stads Redovisningsservice, telefon: 033-35 33 16 eller 033-35 71 16.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Färdtjänst och riksfärdtjänst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol