Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna jämförelser

I Öppna jämförelser kan du jämföra information om kvalitet, resultat och kostnader inom flera av de verksamhetsområden som kommunerna ansvarar för.

Jämförelserna avser samtliga av landets 290 kommuner. Flera av jämförelserna återkommer varje år, medan andra publiceras med längre tidsintervall.

Öppna jämförelser görs inom följande områden:

Syfte med Öppna jämförelser

Syftet med Öppna jämförelser är att stimulera kommunerna att analysera sin verksamhet, lära av varandra, förbättra kvaliteten och effektivisera verksamheten.

Medborgarna i ett demokratiskt samhälle har dessutom rätt till full insyn i vad gemensamt finansierade verksamheter åstadkommer, helt enkelt vad man får för pengarna.

Det är därför viktigt att resultaten bedöms och analyseras. Positiva resultat är ingen garanti för god kvalitet i det enskilda fallet och tvärtom. Jämförelserna behöver därav också kompletteras med andra underlag, som till exempel brukarundersökningar, för att få en mer heltäckande bild av de faktiska förhållandena.

Vill du veta mera om Öppna jämförelser kan du läsa om dem hos Sveriges kommuner och regioner - SKR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hos Socialstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna jämförelser

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender