Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna jämförelser

I Öppna jämförelser kan du jämföra information om kvalitet, resultat och kostnader inom flera av de verksamhetsområden som kommunerna ansvarar för.

Jämförelserna avser samtliga av landets 290 kommuner. Flera av jämförelserna återkommer varje år, medan andra publiceras med längre tidsintervall.

Öppna jämförelser görs inom följande områden:

Syfte med Öppna jämförelser

Syftet med Öppna jämförelser är att stimulera kommunerna att analysera sin verksamhet, lära av varandra, förbättra kvaliteten och effektivisera verksamheten.

Medborgarna i ett demokratiskt samhälle har dessutom rätt till full insyn i vad gemensamt finansierade verksamheter åstadkommer, helt enkelt vad man får för pengarna.

Det är därför viktigt att resultaten bedöms och analyseras. Positiva resultat är ingen garanti för god kvalitet i det enskilda fallet och tvärtom. Jämförelserna behöver därav också kompletteras med andra underlag, som till exempel brukarundersökningar, för att få en mer heltäckande bild av de faktiska förhållandena.

Vill du veta mera om Öppna jämförelser kan du läsa om dem hos Sveriges kommuner och regioner - SKR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hos Socialstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna jämförelser

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender