Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Internationellt ungdomsutbyte

Är du nyfiken på att upptäcka Europa? Då är ungdomsutbyte något för dig! Ett ungdomsutbyte är för dig som är mellan 13-30 år. Internationella ungdomsutbyten handlar om att du tillsammans med andra unga från andra länder gör ett program med ett gemensamt tema. Sedan åker antingen ni till ett annat land eller tar emot unga från ett annat land och utför de planerade aktiviteterna. I utbytet deltar unga från minst två länder.

Under utbytet umgås du med andra ungdomar med samma intresse och de planerade aktiviteterna och andra roliga saker görs tillsammans.

Intresseansökan

Vart?

Du kan åka på ett ungdomsutbyte till alla EU-länder (27 stycken) samt Island, Liechtenstein, Norge, Nordmakedonien, Serbien och Turkiet. Eller så kan du anordna ett ungdomsutbyte där unga från de länderna besöker Sverige. I vissa fall finns det även möjlighet att anordna utbyte med ett land som ligger utanför EU.

När?

Det internationella ungdomsutbytet varar i mellan 5 och 21 dagar, där resdagarna inte är inkluderade.

Vem?

Alla mellan 13 och 30 år kan vara med och delta i ett ungdomsutbyte. Antalet deltagare som är med i utbytet kan vara mellan 16 och 60 personer totalt från alla länder.

Kostnad?

Hela utbytet är gratis! Detta eftersom att EU-programmet Erasmus+ står för hela kostnaden gällande boende, transport, mat och andra nödvändigheter. Om du själv skulle vilja köpa en souvenir eller liknande får du själv stå för den, så glöm inte att ha med dig lite pengar.

Tre bilder på städer, varav en stadsbild, en på ett café och en på broar över vatten. 


Hur ansöker du?

När du väl är sugen på att ge dig ut i Europa hjälper vi gärna till att guida dig med ansökan och att arrangera ditt ungdomsutbyte.

För att få hjälp kan du kontakta någon av våra fritidsledare, besöka oss på Projektkontor eller kontakta Edina Begovic via kontaktinformationen som finns längre ned på sidan. Du kan även fylla i intresseansökan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Vill du veta mer om hur ett ungdomsutbyte kan se ut?
YouTube-video om ungdomsutbyte inom EU. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Internationellt ungdomsutbyte

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender