Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Barn och unga

Borås har ett rikt utbud av aktiviteter för barn och unga, från 6 månader och upp till 29 år. Allt från film, böcker, sagostunder och lekplatser för de yngre till Brygghuset och Lundby Park för dig som är lite äldre.

Barn som leker i en lekställning

Lovaktiviteter
Vad vill du göra på lovet?öppnas i nytt fönster Det finns ett stort utbud av aktiviteter. En del av dem följer årstiderna, andra är igång under varje lov.

Ungdom som plaskar i vattnet

Öppen ungdomsverksamhet (Fritidsgårdar)
Det finns 15 enheter för öppen ungdomsverksamhetöppnas i nytt fönster. Tillsammans utformar du verksamheten med personal och andra besökare.

Kvinna som flyter i vattnet

Lekplatser
Borås Stad har idag 164 lekplatseröppnas i nytt fönster. Här kan du gunga, åka rutschkana eller bygga sandslott i sandlådan.

En saxofon

Borås Kulturskola
Borås Kulturskolaöppnas i nytt fönster erbjuder musik, teater, dans, bild, textil, cirkus och ord. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser.

Blommor på en äng med ett trähjärta i mitten.

Lördagsbarn
Kulturarrangemang på lördagar för alla barn mellan
0-10 år med ett nytt arrangemang nästan varje vecka under våren och hösten. Fri entré till nästan allt!

Ungdom som plaskar i vattnet

Röda Kvarn
En kommunal art house-biograföppnas i nytt fönster som visar matinéfilmer för barn och internationell kvalitetsfilm för unga vuxna.

Kalendarie för barn och unga

 • Balenciaga - Master of Couture, entré Skapa varelser på Borås Konstmuseum
  t 2020-02-12 12.00 Borås Konstmuseum

  Patricia Piccininis utställning Omfamna framtidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bjuder in till en främmande värld, full av fantastiska och monströsa varelser. De rör sig i ett gränsland där science fiction, surrealism, mytologi, m...
 • Balenciaga - Master of Couture, entré Vernissage Jakob Ojanen
  t 2020-02-20 18.00 Borås Konstmuseum

  Jakob Ojanen tilldelades 2019 Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium – ett av de största konststipendierna i Sverige. För sjätte året i rad visas den vinnande konstnärens verk i en soloutställning...
 • Balenciaga - Master of Couture, entré Lördagsbarn på Textilmuseet
  t 2020-02-29 12.00 Textilmuseet

  Den fantastiska ullen
  Den här lördagen lär vi oss mer om ull. Prova på att karda, spinna och skapa i ull. Kl 12-14, fri entré för en medföljande vuxen.

 • Barnmatiné: Frost 2 3D
  t 2020-03-28 13.30 Borås Bio Röda Kvarn

  Frost-succén är tillbaka! Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hela hennes kungarike och tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en häpnadsväckande resa till ...
 • Barnmatiné: Frost 2 3D
  t 2020-03-29 13.30 Borås Bio Röda Kvarn

  Frost-succén är tillbaka! Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hela hennes kungarike och tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en häpnadsväckande resa till ...
 • Balenciaga - Master of Couture, entré INSTÄLLD: Lördagsbarn på Borås Museum
  t 2020-04-04 12.00 Borås Museum

  PÅSK PÅ BORÅS MUSEUMFölj med på en visning av friluftsmuseets hus och lär dig om påskens och vårens traditioner förr i tiden.Visningarna startar kl 12 och 13.

Senast ändrad: 2020-03-06 14.12

Ändrad av:

Dela sidan: Barn och unga

g q n C