Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Borås Kulturskola

Borås Kulturskola erbjuder åtta konstnärliga ämnen: Musik, Teater, Dans, Bild/Form, Foto/Film, Textil/Design, Cirkus och Ord. Inom dessa ryms ett 50-tal ämnen och ännu fler kurser. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser i menyn. Här kan du läsa vanliga frågor och svar om ansökan, antagning, instrument, avgifter, med mera. Frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturskolans målsättning

  • Med kulturen som medel utveckla och stärka elevernas förmåga att utvecklas och formassom individer.
  • Ge färdighet i ämnet och utöva uttrycksförmåga, fantasi och kreativitet.
  • Ge nya upplevelser och vidgade vyer
  • Ge möjlighet att öva samarbete och samhörighet med andra. Att vara en mötesplats!
  • Ge möjlighet till eget skapande och aktiv delaktighet.
  • Tillse att tidigt erbjuda barn och unga ett brett och anpassat utbud.
  • Tillse att barn och unga kan utöva kultur på sin fritid.

Information i samband med Corona

Kulturskolan är öppen men är inte en mötesplats

Vi uppmanar våra elever att om möjligt endast vistas i våra lokaler under lektionstid. Hängytorna kommer att möbleras om för att påminna våra elever om att inte uppehålla sig i lokalerna mer än nödvändigt. Detta är tvärtemot vad vi önskar, då vi gärna vill att våra elever ska kunna umgås i våra olika ”hängytor” men vi hoppas snart att vi kan erbjuda detta igen!

Undervisningen som vi bedriver ute på grundskolorna i kommunen fortlöper så länge skolorna hålls öppna.

Vårdnadshavare hämtar och lämnar utanför

Vi ber er som vårdnadshavare att lämna och hämta utanför våra lokaler vid Kulturskolan på Simonsland, Musikens Hus i Fristad samt Kulturskolan på Hässlehuset. Om en elev har behov av att vårdnadshavare följer med är det prioriterat. Skyltar om detta finnas på plats i och utanför våra lokaler. 

Konserter och föreställningar är utan publik

Planerade föreställningar och konserter kommer nu inte att erbjuda publik närvaro, utan de kommer i den mån det är möjligt att livestreamas eller dokumenteras på annat sätt. Mer information kring detta får medverkande elev av sin lärare.

Tvätta händerna före och efter lektion

Vi uppmanar alla våra elever att tvätta händerna före och efter sin lektion! 

Om lärare är sjuk eller elev blir sjuk

Undervisningen är frivillig och friska barn är välkomna till Kulturskolan. Om lärare är sjuk kan lektioner ställas in, vilket respektive lärare informerar om. Ytterligare information om vad som gäller för vissa ämnen och aktiviteter kan komma att skickas ut från respektive lärare. Vänligen håll därför era kontaktuppgifter uppdaterade.

Om elev blir sjuk eller har frånvaro, vanöligen kontakta din lärare.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Ansökan och Min sida


Information om ansökan inför höstterminen 2021

Till höstens kurser anmäler du dig i ovan E-tjänst. Du skapar där ett konto om du inte redan har ett sedan tidigare. I teater, dans och textil kan du anmäla dig till särskilda kurser på specifik dag och tid. Om du inte redan anmält dig till dessa ämnen ber vi dig därför att titta i vårt kursutbud vilken kurs som passar dig bäst!

Här nedan listas aktuella konserter, föreställningar och evenemang för vårterminen 2021. Listan uppdateras löpande med aktuell information om vår utåtriktade verksamhet. Håll utkik här och följ oss på Instagram!

Datum och tid

Evenemang

Plats

Livesändning/

dokumentation

Pratbubbla med ett hjärta i, ikon.

Sociala medier

Instagram - följ oss på @boras_kulturskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Facebook - följ oss på @BorasKulturskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Kulturskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol