Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kulturhuset

Kulturhusets enté.

Kulturhuset ligger vid P A Halls terrass mellan Bäckängsgymnasiet och Gustaf Adolfskyrkan och invigdes 1975. Kulturhuset är på 16 800 kvadratmeter med plats för olika arrangemang, föreläsningar och utställningar i de tre foajeéerna. Här finns också Biljettkassan och en liten shop. Vill du äta eller fika föer eller efter ditt besök kan du göra det hos Utbult Borneby & Co Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Biljettkassan

Vill du arrangera eller ställa ut? I Kulturhuset finns flera utrymmen som kan användas gratis. Utrymmet behöver bokas och du ansvarar själv för din utställning.

Kontakta oss

Borås stadsbibliotek

Borås Stadsbibliotek är en mötesplats för alla som söker information, kunskap och upplevelser. Borås Stadsbibliotek har ett stort utbud av medier av alla slag och på många språk. På biblioteket finns också trådlöst nätverk, datorer och digitala tjänster.

Borås stadsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Knacka på! är en mötesplats för de små barnen och deras familjer där rummen är inredda efter Anna-Clara Tidholms småbarnsbok Knacka på!

Besök Knacka På! Länk till annan webbplats.

Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar samt för sin stora samling av svensk nutida konst där rörlig bild utgör ett profilområde. Borås Konstmuseum ansvarar också för stadens offentliga konst och är arrangör till Borås internationella skulpturbiennal.

Borås Stadsteater

På Borås Stadsteater sker konsten i stunden. Här skapas upplevelser som engagerar och berör, speglar aktuella samhällsfrågor och ger förutsättningar för reflektioner. Det ser som publik i våra egna föreställningar skapas av oss. Det är kulisser, dekor, attribut, rekvisita, kostym, ljud, ljus, mask och peruk.

Borås Stadsteater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: Kalender

Kalender

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kulturhuset

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender