Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i storslagen miljö på en historisk paradbiograf. Röda Kvarn i Borås är en kommunal kulturbio som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även Matinéfilmer för barn, Skolbio, Ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och klassiker på Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen, byggd 1914, är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Salongen är renoverad till sin ursprungliga praktfulla form och med sina 252 platser Borås största biosalong. På vår webbplats kan du läsa om vårt filmprogram och förköpa dina biobiljetter.

Aktuell föreställning:

Kommande föreställningar:

 • Film: Filmtjuven
  Premiärvisas:
  Indiens svar på ”Cinema Paradiso” är en färgstark och nostalgiskimrande kärleksförklaring till filmkonsten, men också en vemodig sorgesång över en svunnen analog tid och kritisk skildring av sociala o...
 • Klassiker x2: Änglagård (30-årsjubileum)
  Premiärvisas:
  Colin Nutleys folkkära storsuccé är tillbaka på bio för att fira 30-årsjubileum! Återupplev den ömsinta skildringen av kulturkrockar i hjärtat av den svenska landsbygden med Jens Fischers fina foto oc...
 • Klassiker x2: Gökboet
  Premiärvisas:
  Milos Formans älskade 70-talsklassiker är tillbaka på bio! ”Gökboet” benämns ofta som en av historiens bästa filmer och belönades med hela fem Oscars, bland annat Bästa film, Bästa regi och Bästa manl...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer till förmånliga priser.

"Live på Bio"

Utöver film visar vi scenkonst som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Film på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf.

Tummen up

Sociala medier

Facebook:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender