Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i Borås största och äldsta biosalong! Röda Kvarn i Borås är en kommunal art house-biograf som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även matinéfilmer för barn, skolbio, ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen, byggd 1914, är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Salongen är renoverad till sin ursprungliga storslagna form, helt digitaliserad och med sina 252 platser Borås största biosalong.

Aktuell föreställning:

Kommande föreställningar:

 • Film: Little Joe
  Premiärvisas:
  Alice (Emily Beecham) är laboratorieforskare på ett botaniskt företag som arbetar med att ta fram nya växtarter. Här har hon utvecklat en ovanligt vacker blomma som visar sig besitta unika egenskaper:...
 • Konsert på bio: Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace
  Premiärvisas:
  Nick Cave är en av nutidens främsta singer/songwriters, och har med sitt band The Bad Seeds gjort starkt avtryck på bio med sina tidigare föreställningar och filmer 20,000 Days On Earth , One More Time...
 • Barnmatiné: Trolls 2 - Världsturnén
  Premiärvisas:
  Penntrollen är tillbaka på bio! Den här gången upptäcker drottning Poppy och hennes vänner att det finns sex olika Troll-stammar utspridda över sex olika länder och hängivna till sex olika sorters mus...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer i både 2D och 3D till förmånliga priser.

"Live på Bio"

Utöver filmerna visar vi även scenkonstföreställningar som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Vi visar filmer på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på riktig biograf.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-10-30 08.50

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

g q n C