Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i storslagen miljö på en historisk paradbiograf. Röda Kvarn i Borås är en kommunal kulturbio som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även Matinéfilmer för barn, Skolbio, Ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och klassiker på Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen, byggd 1914, är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Salongen är renoverad till sin ursprungliga praktfulla form och med sina 252 platser Borås största biosalong. På vår webbplats kan du läsa om vårt filmprogram och förköpa dina biobiljetter.

Aktuell föreställning:

  • Tid:

    Borås Pride: Lill-Zlatan och morbror Raring (gratis bio!)
    Under årets Borås Pride-festival bjuder RFSL Sjuhärad på Lill-Zlatan och morbror Raring på Röda Kvarn. En charmig familjefilm efter Pija Lindenbaums Augustprisnominerade bok som med fin balans mellan humor och allvar berättar om ett barns svartsjuka över att tvingas dela uppmärksamheten från sin bästa vän med hans nya pojkvän.

Kommande föreställningar:

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer till förmånliga priser.

"Live på Bio"

Utöver film visar vi scenkonst som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Film på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf.

Tummen up

Sociala medier

Facebook:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender