Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i storslagen miljö på en historisk paradbiograf. Röda Kvarn i Borås är en kommunal kulturbio som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även Matinéfilmer för barn, Skolbio, Ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och klassiker på Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen invigdes 1914 och är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade, renoverad till sin ursprungliga prakt och med sina 252 platser Borås största biosalong. På vår webbplats kan du läsa om vårt filmprogram och förköpa dina biobiljetter.

Aktuell föreställning:

Kommande föreställningar:

 • Film: Heltid
  Premiärvisas:
  Med känslor och situationer hämtade från verkliga livet sveper ”Heltid” in dig i en ständig kamp mot vardagsklockan genom mästerligt iscensatt livspusseldramatik och enastående nerv.Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Borås B...
 • Extra! Balett på bio: Svansjön (från Kiev)
  Premiärvisas:
  Klassiska ”Svansjön” i en vacker uppsättning från Ukrainas nationalscen av Kievs balettkompani. Berättelsen är en gotiskromantisk fantasi som handlar om striden mellan ondskan och kärleken gestaltad i...
 • Film: Ali & Ava
  Premiärvisas:
  Ali och Ava är två väldigt olika – men lika ensamma – personer vars vägar korsas av en slump. Ali är en frånskild före detta DJ med pakistanska rötter som lever i låtsasäktenskap med sin ex-fru som ba...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer till förmånliga priser.

"Live på Bio"

Utöver film visar vi scenkonst som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Film på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf.

Tummen up

Sociala medier

Facebook:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender