Meny

Meny

Borås Bio Röda Kvarn

Röda Kvarn i Borås är en kommunal art house-biograf som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även matinéfilmer för barn, skolbio, ny finsk film, livesändningar och olika specialarrangemang som Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen, byggd 1914, är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Salongen är renoverad till ursprunglig form, digitaliserad och Borås största biosalong med 252 platser.

Biljetter: du kan förköpa biljetter till alla våra föreställningar på nätet. Klicka på respektive film/föreställning eller gå in på www.bio.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sök. Mer biljettinformation

Aktuell föreställning:

 • t 2019-06-28 19.30 Borås Bio Röda Kvarn

  Gratisbio på Pride: The Miseducation of Cameron Post
  Under årets Pride-festival bjuder RFSL Borås Sjuhärad och ABF Sjuhärad på det prisvinnande queerdramat ”The Miseducation of Cameron Post” på Röda Kvarn! En gripande och hoppfull uppväxtskildring berättad med lätthet, träffsäkerhet och värme.

Kommande filmer:

 • Gratisbio på Pride: The Miseducation of Cameron Post
  Premiärvisas: 2019-06-28 19.30
  Under årets Pride-festival bjuder RFSL Borås Sjuhärad och ABF Sjuhärad på det prisvinnande queerdramat ”The Miseducation of Cameron Post” på Röda Kvarn! En gripande och hoppfull uppväxtskildring berät...
 • Film: Hjärter Dam
  Premiärvisas: 2019-08-18 16.00
  Trine Dyrholm briljerar bland lustar och lögner i förbjuden relation med tonårig styvson. Anne (Dyrholm) är en framgångsrik advokat med barn och ungdomsfall som specialitet. Hon lever i ett stort desi...
 • Film: Birds of Passage
  Premiärvisas: 2019-08-25 16.00
  Colombia, 1970-talet. Hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och lokala småbönder ser en möjlighet att kapitalisera på det växande marijuana-användandet. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av smala och stora filmer i både 2D och 3D till förmånliga priser.

Live på Bio Röda Kvarn

Utöver filmverksamheten visar vi även direktsända kulturföreställningar som opera, teater, balett och musikaler i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Vi visar filmer på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på riktig biograf.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2019-04-16 09.01

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

g q n C