Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i storslagen miljö på en historisk paradbiograf. Röda Kvarn i Borås är en kommunal kulturbio som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även Matinéfilmer för barn, Skolbio, Ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och klassiker på Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen invigdes 1914 och är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade, renoverad till sin ursprungliga prakt, statligt skyddad som byggnadsminne och med sina 252 platser Borås största biosalong. På vår webbplats kan du läsa om vårt filmprogram och förköpa dina biobiljetter.

Aktuell föreställning:

Kommande evenemang:

 • Live på bio: Barberaren i Sevilla (Kungliga Operan)
  Premiärvisas:
  En av operahistoriens största klassiker, Rossinis komiska mästerverk ”Barberaren i Sevilla”, är inte bara sublim fars utan också en berättelse om manlig vänskap, klasskillnader, den yngre generationen...
 • Barnmatiné: Superpolarna
  Premiärvisas:
  En hejdundrande vänskapsberättelse om två omaka kompisar som slår följe i New York. Don är en uppfinningsrik docka som tröttnat på att alltid få spela tönten i sin dockteater. Han vill ju också vara d...
 • Film: Sommar utan vår (Sverigepremiär!)
  Premiärvisas:
  Samet är lärare och har stationerats på en skola i en avlägsen by på landsbygden i östra Anatolien, men mest längtar han till Istanbul så fort hans obligatoriska fyra tjänsteår är över. När ett kärlek...

Barnmatinéer
På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer till förmånliga priser.

"Live på Bio"
Utöver film visar vi scenkonst som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film
I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio
Film på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf.

Tummen up

Sociala medier

Facebook:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender