Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i Borås största och äldsta biosalong! Röda Kvarn i Borås är en kommunal art house-biograf som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även matinéfilmer för barn, skolbio, ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen, byggd 1914, är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Salongen är renoverad till sin ursprungliga storslagna form, helt digitaliserad och med sina 252 platser Borås största biosalong.

Aktuell föreställning:

 • t 2020-08-07 18.00 Borås Bio Röda Kvarn

  Gratisbio på Pride: Min pappa Marianne
  Gratis bio! Under årets Pride-festival bjuder RFSL Borås Sjuhärad på Min pappa Marianne på Röda Kvarn i samarbete med ABF. En varm och genuin feelgoodfilm om att komma ut som transperson, baserad på Ester Roxbergs självbiografiska bok.

Kommande föreställningar:

 • Konsertfilm på bio: Elvis - That's the Way It Is

  Premiärvisas: 2020-08-13 19.00
  I år skulle Elvis Presley ha fyllt 85 år. Nu firas ”The King” på bio i hela världen den 13 augusti med visning av konsertfilmen/dokumentären Elvis: That’s the Way It Is , nyrestaurerad och nymixad! Elv...
 • Film: Charter
  Premiärvisas: 2020-08-16 16.00
  Efter succén med Sameblod är regissören Amanda Kernell tillbaka med ett nytt finkänsligt drama. Filmen följer den separerade tvåbarnsmamman Alice (Ane Dahl Torp) som befinner sig i en infekterad vårdn...
 • Film: Barn
  Premiärvisas: 2020-08-23 16.00
  13-åriga Lykke är dotter till en framstående socialistisk politiker. Av misstag råkar hon skada klasskamraten Jamie, som i sin tur är son till en högt uppsatt nationalistisk politiker. När Jamie avlid...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer i både 2D och 3D till förmånliga priser.

"Live på Bio"

Utöver filmerna visar vi även scenkonstföreställningar som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Vi visar filmer på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på riktig biograf.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-07-31 11.02

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

g q n C