Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Bio Röda Kvarn

Världens bästa filmer i storslagen miljö på en historisk paradbiograf. Röda Kvarn i Borås är en kommunal kulturbio som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även Matinéfilmer för barn, Skolbio, Ny finsk film och olika specialkoncept som Live på bio och klassiker på Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen invigdes 1914 och är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade, renoverad till sin ursprungliga prakt och med sina 252 platser Borås största biosalong. På vår webbplats kan du läsa om vårt filmprogram och förköpa dina biobiljetter.

Aktuell föreställning:

Kommande evenemang:

 • Throwback Thursday: Jurassic Park (30-årsjubileum!)
  Premiärvisas:
  ”Welcome…to Jurassic Park”. Steven Spielbergs paleontologiska megasuccé är tillbaka på bio för att fira 30-årsjubileum! Följ med på 90-talets ultimata Hollywood-åktur i ett spänningsfyllt (och lagom l...
 • Dokumentär x2: And the King Said, What a FANTASTIC MACHINE
  Premiärvisas:
  45 miljarder. Så många kameror finns det idag. Verktyg som både kan dokumentera verkligheten eller förvränga den. Hur har vi då valt att hantera denna makt? Och vad händer med världen när alla är uppt...
 • Dokumentär x2: Hypermoon
  Premiärvisas:
  Poetisk dokumentär om minnen, tidens gång och livets oförutsägbarhet där regissören Mia får ett besked som sätter hennes framtid på spel och påbörjar en färd genom sin egen historia. Ett barn filosofe...

Barnmatinéer
På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av små och stora filmer till förmånliga priser.

"Live på Bio"
Utöver film visar vi scenkonst som opera, teater, balett med mera i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film
I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio
Film på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf.

Tummen up

Sociala medier

Facebook:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender