Meny

Meny

Borås Kulturskola

Borås Kulturskola erbjuder 7 konstnärliga ämnen: Musik, Teater, Dans, Bild/Serieteckning, Textil/Design, Cirkus och Ord. Inom dessa ryms ett 50-tal ämnen och ännu fler kurser. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser i menyn.

Viktig information till våra föräldrar

För tillfället har vi huset låst mer än tidigare eftersom vi fått oönskat besök i våra lokaler. Elever ombeds ringa sin lärare om ingen övrig personal finns tillgänglig på plan 1. Efter jullovet kommer våra elever att få ut personliga taggar så att de kan komma in till sina lektioner.

På grund av nya säkerhetsrutiner i våra nya lokaler kommer vi dela ut information om säkerhet och hur man kommer in på kulturskolan. Detta sker i kulturskolans reception 9-11 januari klockan 15.00-19.00. Ni är välkomna när det passar er inom dessa ramar. Alla elever som har undervisning på kulturskolan måste komma och ta del av denna information för att i framtiden komma in på kulturskolan. Elever som inte är myndiga kommer tillsammans med målsman. 

Nya kurser från januari 2019

Rörlig bild, filmskapande! Kursen Rörlig bild, filmskapande är en grundläggande filmkurs där eleven genom olika övningar får lära känna och bekanta sig med film- skapandets olika former, från manus, regi och foto, till redigering, animation, ljud och ljus. Undervisningens innehåll anpassas med olika övningar för olika åldersgrupper. Kursen startar i januari 2019 och är sökbar för dig i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet!

Bild och Digitalt skapande! I januari 2019 startar vi en ny Bildkurs i digitalt skapande! Denna bildkurs syftar till att ge grundläggande  kunskaper i bildbehandling och utveckla ditt digitala bildberättande. I Bild & Digitalt skapande-kursen lär du dig både traditionella tekniker inom bildframställning såsom klassiskt analog teckning, anatomi, perspektiv, grafisk formgivning & street-art, till digital bildbehandling med dator, iPad och ritplatta som verktyg. Kursen innehåller moment inom bl.a. Photoshop, digitalt foto, animation, green-screen och bildmontage. Kursen vänder sig till elever från årskurs 4 upp till gymnasiet.

Musikproduktion! Är du intresserad av att använda dig av datorn i ditt musikskapande? I vår nya kurs i musikproduktion går vi igenom olika moment som ingår i musikproduktion; låtskrivning, produktion och arrangering, inspelningsteknik samt ljudbehandling i datorn. Vi använder oss av Logic Pro X och lär oss flera olika verktyg som MIDI, mikrofoner, loopar och mjukvaruinstrument. Kursen är för dig som går i årskurs 7 eller högre, och det är en fördel om du har spelat eller spelar ett instrument sedan tidigare.

Balett! Genom att dansa balett förbättrar man sin musikalitet, smidighet, kroppskon- troll, hållning, styrka och kondition. Balettlektionerna består både av övningar vid stången och längre dansanta övningar på golvet. Balett dansas till klassisk musik! Vi rekommenderar att deltagarna har åtsittande men bekväma kläder. Detta för att läraren lätt skall kunna se kroppspositionen och hjälpa deltagaren att utvecklas på bästa sätt. Balettkurserna är åldersindelade och för dig som antingen går i mellanstadiet eller högstadiet/gymnasiet.

 

Framtidens kulturskola på Simonsland

Vi flyttar just nu in i våra lokaler och arbetar på så snabbt vi kan för att komma i ordning.

Tack för era anmälningar som kommit in! Ni som beviljas plats får besked om detta i terminstarten.

Det går fortfarande bra att söka våra kurser. Särskilt stor chans att komma in har du om du söker Valthorn, Trombon, Baryton/Eufonium och Tuba! Men alla våra kurser är sökbara, antagning sker löpande. Till våra kurser anmäler du dig eller ditt barn via vår e-tjänst som du når här.länk till annan webbplats Ansök före 30 juli.

 

Kulturskolan Pop-Up

Den mobila kulturskolan Pop-up är ett resultat av de bidragspengar som Borås Kulturskola fått från Kulturrådet för att nå målgruppen ungdomar 13-18 år.

Pop-up är för dig som är 13-18 år och helt gratis. Vi kommer under året att arbeta med olika konstnärliga genres och uttryck, och just nu jobbar vi med digitalt berättande.

Känner du en grupp ungdomar som hade tyckt att det vore roligt om vi kom ut till er och höll i en eller flera workshops? Kanske är du fritidsledare eller rentav fotbollstränare? Boka oss genom att skicka ett mail till Pop-up!

 

Kulturskolans målsättning är....

-att med kulturen som medel utveckla och stärka elevernas förmåga att utvecklas och formas som individer

-att ge färdighet i ämnet och att öva uttrycksförmåga, fantasi och kreavitet

-att ge nya upplevelser och vidgade vyer.

-att öva samarbete och samhörighet med andra. Att vara en mötesplats!

- att ge möjlighet till eget skapande och aktiv delaktighet.

-att barn och unga tidigt ska få ett brett och anpassat utbud.

-att barn och unga ska få utöva kultur på sin fritid.

 

Nya fördjupningsprogrammet!

Höstterminen 2018 startar våra nya fördjupningsprogram i Musik, Teater, Dans samt Bild och form. Brinner du för ditt ämne på kulturskolan? Då är det dags att söka till fördjupningsprogrammet. Ansök senast 25 maj!

Mer information om fördjupningsprogrammen och ansökan hittar du här.länk till annan webbplats

 

 

o

Kalender

y

Nyheter

  • Freetown Big Band


L

Sociala medier

Instagram - följ oss på @boras_kulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Facebook - följ oss på @BorasKulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Text

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-12-13 10.52

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Kulturskola

g q n C

p

Kontakt