Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Borås Kulturskola

Borås Kulturskola erbjuder kurser i konstnärliga ämnen som: Musik, Teater, Dans, Bild/Form, Foto/Film, Textil/Design och Cirkus. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser i menyn.

Undrar du något om vår verksamhet?

Nedan länk är en genväg till de vanligaste frågorna och svaren. Här kan du läsa vanliga frågor och svar om ansökan, antagning, instrument, avgifter, med mera.

Frågor och svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du ansöka till en kurs?

Just nu har vi ingen nyantagning till våra kurser. Det går bra att anmäla sig redan nu till höstens kurser.

Till Borås Kulturskolas kurser anmäler du dig i nedan E-tjänst. Du skapar där ett konto om du inte redan har ett sedan tidigare. I vissa ämnen kan du anmäla dig till särskilda kurser på specifik dag och tid.


Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Ansökan och Min sida


 


Aktuell information från Borås Kulturskola gällande Corona

Vi har tidigare informerat er om att kulturskolans distansundervisning löper fram till vecka 9. Utifrån rådande läge i samhället har kulturskolan tagit beslut att låta den digitala undervisningen fortlöpa även veckorna 10-13, det vill säga fram till påsklovet.

Beslutet har tagits efter rådgivning med smittskyddsansvarig i regionen som bekräftar att situationen fortfarande är allvarlig. Tyvärr ser man nu också en ökning av smittspridning i åldersgruppen 10-19 år. Vi behöver alla göra vad vi kan för att häva smittspridningen och därför avvaktar vi med att övergå till fysisk undervisning. Vi på kulturskolan är måna om våra elever liksom våra lärare och deras arbetsmiljö.

Denna sidan kommer att uppdateras med mer information runt påsk. Kulturskolan vill tacka för er förståelse och ni ska veta att vi längtar tills vi kan ses igen under normala förhållanden!

Om lärare är sjuk

Om lärare är sjuk kan lektioner ställas in, vilket respektive lärare informerar om. Naturligtvis vill vi inte att någon kommer till oss med symptom. Undervisningen är frivillig och friska barn är välkomna till Kulturskolan. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Vid frånvaro, vänligen kontakta din lärare. Ytterligare information om vad som gäller för vissa ämnen och aktiviteter kan komma att skickas ut från respektive lärare. Vänligen håll därför era kontaktuppgifter uppdaterade.

Kulturskolans målsättning

  • Med kulturen som medel utveckla och stärka elevernas förmåga att utvecklas och formassom individer.
  • Ge färdighet i ämnet och utöva uttrycksförmåga, fantasi och kreativitet.
  • Ge nya upplevelser och vidgade vyer
  • Ge möjlighet att öva samarbete och samhörighet med andra. Att vara en mötesplats!
  • Ge möjlighet till eget skapande och aktiv delaktighet.
  • Tillse att tidigt erbjuda barn och unga ett brett och anpassat utbud.
  • Tillse att barn och unga kan utöva kultur på sin fritid.
Pratbubbla med ett hjärta i, ikon.

Sociala medier

Instagram - följ oss på @boras_kulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Facebook - följ oss på @BorasKulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Kulturskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol