Meny

Meny

Borås Kulturskola

Borås Kulturskola erbjuder 7 konstnärliga ämnen: Musik, Teater, Dans, Bild/Serieteckning, Textil/Design, Cirkus och Ord. Inom dessa ryms ett 50-tal ämnen och ännu fler kurser. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser i menyn.

l

Självservice

Ansökan och Min sida


Vad gör du i höst?

Om du anmält dig/ditt barn via E-tjänsten ovan före 25 maj har du störst chans att få börja. Men det går fortfarande bra att anmäla sig!

Vi har lediga platser på våra kurser i blåsinstrument, slagverk och våra nya kurser!

 

Nya kurser i höst!

Foto - Från år 7 och uppåt. 
För dig som går i högstadiet och gymnasiet startar vi nu en fotokurs! I foto experimenterar vi med olika tekniker av fotografering såsom landskapsfotografering, porträttbilder och produktbilder vi arbetar både i vår fotostudio, ute i staden och i naturen. Vi arbetar med digitala systemkameror och använder datorer för att bearbeta och behandla våra bilder med hjälp av Adobe-program som photoshop och lightroom.

Film/Animation - år 2-3
För dig som går i lågstadiet startar vi nu en kurs i animation för nybörjare. I Animation får du skapa olika karaktärer och miljöer genom att rita, klippa och klistra i papper eller forma i lera. Vi använder oss utav ipads och stativ för att skapa rörliga bilder och filmer.

Dansmix för barn 4-5 år 
För dig som är 4-5 år gammal och vill börja dansa startar vi i höst startar vi en grupp i Dansmix. Vi går igenom grunderna i dansen och bygger upp rytmik och taktkänsla på ett lekfullt sätt.​ 

Impro/Freestyle Dans år 7 och uppåt 
För dig som går i högstadiet och gymnasiet startar vi en kurs i Impro/freestyle. Här lär du dig olika tekniker i hur man improviserar och skapar dans. Du behöver inte vara bunden till en speciell stil men det kommenderas en viss dansvana.

Cirkus - Nybörjarkurs för år 7 och uppåt
För dig som går i högstadiet och gymnasiet och är intresserad av att börja i Cirkus startar vi nu en nybörjarkurs. Du behöver inte ha gått i Cirkus tidigare. Läs mer här!


Kulturskolans målsättning är....

-att med kulturen som medel utveckla och stärka elevernas förmåga att utvecklas och formas som individer

-att ge färdighet i ämnet och att öva uttrycksförmåga, fantasi och kreativitet

-att ge nya upplevelser och vidgade vyer.

-att öva samarbete och samhörighet med andra. Att vara en mötesplats!

- att ge möjlighet till eget skapande och aktiv delaktighet.

-att barn och unga tidigt ska få ett brett och anpassat utbud.

-att barn och unga ska få utöva kultur på sin fritid.L

Sociala medier

Instagram - följ oss på @boras_kulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Facebook - följ oss på @BorasKulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-07-05 09.36

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Kulturskola

g q n C

p

Kontakt