Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

2018 års blomsterprogram

”Prinsessan Tuvstarr har bott hela livet i den urbana staden, men som över en natt upptäcker hen skogsbrynet strax bakom sitt barndomskvarter. Naturen som tidigare var mörk och främmande är nu istället förlåtande och inbjudande. Tjärnen i skogsbrynet lyser blank i månens sken och plötsligt tonar stadens larm ut och Tuvstarr finner åter ro.” Utifrån denna parafras på Johan Bauers ”ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet” har 2018 års blomsterprogram utformats.

I vår samtids ofrivilliga brus, då människan lätt kan glömma sitt behov av naturen och vad den kan ge, vill vi påminna hur värdefull den är. Växterna har satts ihop i sex stycken kompositioner som samtliga har en gemensam bas i grå och silver som anspelar på bruset och störningen.

Genom att addera färg och form hämtade från miljöer i illustrationen tystnar bruset och lugnet kommer åter. I blomsterprogrammet finner ni information om vilka växter som kompositionerna innehåller, var i staden de går att finna samt hur växterna förhåller sig till varandra i färg, storlek och form.

Vi hoppas ni finner minst lika mycket glädje och inspiration i årets blomsterprogram som vi gör.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: 2018 års blomsterprogram

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender